O Νέλσον Μαντέλα θα λάβει σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο για να συνεχίσει την αποθεραπεία του στο σπίτι, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τάμπο Μπέκι, ο οποίος υποστήριξε ότι γνωρίζει προσωπικά τους θεράποντες ιατρούς.

Οι δηλώσεις του Μπέκι, οι οποίες έγιναν στο περιθώριο μνημόσυνου στην Πρετόρια το Σάββατο και μεταδόθηκαν από την ενημερωτική εκπομπή Eyewitness News. Ερχονται δε να προστεθούν σε σχόλια της Γκράσα Ματσέλ, της συζύγου του Μαντέλα, η οποία είπε ότι ανησυχεί λιγότερο τώρα για την υγεία του άνδρα της απ’ όσο ανησυχούσε πριν από μία εβδομάδα.

Ο Νέλσον Μαντέλα, ο ήρωας του αγώνα κατά του Απαρτχάιντ και πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, νοσηλεύεται εδώ και πέντε εβδομάδες με σοβαρά πνευμονολογικά προβλήματα. Ρεπορτάζ ανέφεραν ότι βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη και ότι οι γιατροί συνέστησαν στους συγγενείς του να τον «αφήσουν να «φύγει»» αποσυνδέοντάς τον από το μηχάνημα.

Ο Νέλσον Μαντέλα κλείνει την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Ιουλίου, τα 95 του χρόνια.

O Τάμπο Μπέκι διαδέχθηκε τον Μαντέλα στην προεδρία της Νοτίου Αφρικής το 1999 και έμεινε στην ηγεσία της χώρας ως το 2008.