Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι «οι ένορκοι αποφάνθηκαν» στη δίκη του Τζορτζ Ζίμερμαν, ο οποίος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της δολοφονίας του Τρέιβον Μάρτιν.

Ο Ομπάμα έκανε έκκληση για ψυχραιμία χαρακτηρίζοντας τον θάνατο του Μάρτιν τραγωδία και ζήτησε από τον αμερικανικό λαό να αναζητήσει τρόπους αποφυγής άλλων τέτοιων θανάτων εξαιτίας της ένοπλης βίας.

«Είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος και οι ένορκοι αποφάνθηκαν. Ζητώ τώρα από τον κάθε Αμερικανό να σεβαστεί την έκκληση για ψύχραιμη σκέψη από δύο γονείς που έχασαν τον νεαρό γιο τους», είπε ο Ομπάμα.

«Ο θάνατος του Τρέιβον Μάρτιν ήταν μια τραγωδία. Οχι μόνο για την οικογένειά του ή για την όποια κοινότητα, αλλά για την Αμερική», υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος όταν είχε μάθει πέρυσι πως ένας νεαρός και άοπλος αφροαμερικανός σκοτώθηκε χωρίς προφανή αιτία από έναν ένοπλο «λευκό», είχε κάνει την περίφημη δήλωση: «Αν είχα γιο, θα έμοιαζε με τον Τρέιβον».

Ο Ομπάμα -17 μήνες μετά- αναγνώρισε σε ανακοίνωσή του ότι η υπόθεση «προκάλεσε έντονα πάθη», αλλά έκανε έκκληση για ψυχραιμία μετά την ετυμηγορία.

«Πρέπει να αναρωτηθούμε, ως άτομα και ως κοινωνία, πώς μπορούμε να προλάβουμε στο μέλλον τραγωδίες σαν αυτή. Ως πολίτες, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι. Αυτός είναι ο τρόπος να τιμήσουμε τον Τρέιβον Μάρτιν», τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από