Ο 22χρονος Τιάγκο Αλκάνταρα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μπάγερν Μονάχου. Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ την οριστική συμφωνία της με τους πρωταθλητές Ευρώπης για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή της, έναντι ποσού που αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, τα 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν αμέσως από τους Γερμανούς ενώ άλλα πέντε εκατ. ευρώ θα προέλθουν από ένα φιλικό παιχνίδι που θα δοθεί στο προσεχές μέλλον ανάμεσα στους δύο συλλόγους.

Ο Αλκάνταρα, πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική νέων της Ισπανίας τον Ιούνιο, είναι ο παίκτης που ήθελε διακαώς ο Πέπε Γκουαρντιόλα, ο παλαιός προπονητής της Μπάρτσα που τώρα έχει αναλάβει την Μπάγερν Μονάχου. Μόλις την περασμένη Τετάρτη ο Γκουαρντιόλα είχε δηλώσει προς τη διοίκηση της Μπάγερν για τους μεταγραφικούς στόχους του συλλόγου: «Ή τον Τιάγκο ή κανέναν».

«Ο Τιάγκο Αλκάνταρα ήταν ο παίκτης που ευχόταν να έχει ο νέος μας προπονητής Πεπ Γκουαρντιόλα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να γίνει αυτή η μεγάλη μεταγραφή» σχολίασε ο πρόεδρος της Μπάγερν Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ο οποίος προσέθεσε: «Ο Τιάγκο πρόσφατα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων κάτω των 21 ετών. Είναι ένας φανταστικός παίκτης με σπουδαίες προοπτικές, ο οποίος θα ενισχύσει την Μπάγερν».

Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα ανέφερε: «Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου ήρθαν σε συμφωνία για τη μεταγραφή του μέσου Τιάγκο Αλκάνταρα, με τον γερμανικό σύλλογο να καταβάλει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει και τη διεγαγωγή φιλικού ανάμεσα στις δύο ομάδες μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο 22χρονος ισπανός διεθνής φεύγει από τη Μπαρτσελόνα μετά δύο γεμάτες σεζόν στην πρώτη ομάδα».