Δύσκολη αναμένεται η εβδομάδα που έρχεται, καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες το Κοινοβούλιο αποφασίζει για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου, ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 6,3 δισ. ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο και συζητείται το νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ.

Εκτός Κοινοβουλίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για τις 16 Ιουλίου, οι δήμοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου για τις απολύσεις, ενώ συγκεντρώσεις ετοιμάζονται και για την «υποδοχή» του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας η Βουλή θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα -της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου- και ένα πλημμέλημα -της παράβασης καθήκοντος- σχετικά με τους χειρισμούς του στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Επίσης, σε τέσσερις συνεδριάσεις θα ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, με πρωινές και απογευματινές συνεδριάσεις την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε, επίσης, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ να ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη.

Την Παρασκευή θα συζητηθεί και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ.