Με τους διοικητές των τεσσάρων «συστημικών», όπως αποκαλούνται, τραπεζών, δηλαδή της Εθνικής, της Alpha, της Πειραιώς και της Eurobank, θα συναντηθεί τη Δευτέρα το πρωί στις 10 π.μ. στο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους τραπεζίτες παρόντες θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας καθώς και η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τις διοικήσεις των τεσσάρων τραπεζών έρχεται μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank.

Οπως ανακοίνωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού, το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα θα περιλαμβάνει στις 2.30 μ.μ. συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στις 6 μ.μ. ο πρόεδρος της κυβέρνησης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.