Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ξέσπασε και μιλώντας από το Τρεντίνο της Ιταλίας όπου προετοιμάζεται η Μπάγερν εκτόξευσε τα βέλη του εναντίον του προέδρου της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ δίνοντας τη δική του εκδοχή για την περίφημη «παρέμβασή» του στη μεταγραφή του Νεϊμάρ. «Αυτή τη χρονιά έγιναν πολλά. Ο Ροσέλ χρησιμοποίησε την ασθένεια του Τίτο Βιλανόβα για να με πληγώσει και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Εφυγα χιλιάδες μίλια μακριά για να είμαι ήσυχος, αλλά ούτε αυτό έγινε». Ο Γκουαρντιόλα αρνήθηκε ότι είχαν χαλάσει οι σχέσεις του με τον Βιλανόβα και διευκρίνισε ότι συναντήθηκε μαζί του στη Νέα Υόρκη.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του Νεϊμάρ, ο τεχνικός της Μπάγερν υποστήριξε ότι μίλησε για πρώτη φορά μαζί του πριν από τρία χρόνια με εντολή του Ροσέλ. «Μιλήσαμε επίσης σε ένα γκαλά της ΦΙΦΑ στη Ζυρίχη και όταν πήγα στην Μπάγερν προσπάθησα να διερευνήσω τις προθέσεις του. Συναντήθηκα μαζί του και με τον πατέρα του στη Νέα Υόρκη και σε πέντε λεπτά κατάλαβα ότι θέλει να πάει στην Μπαρτσελόνα». Οσο για το αν μπορεί ο Βιλανόβα να χρησιμοποιήσει μαζί Μέσι και Νεϊμάρ, είπε:

«Οι καλοί παίκτες πάντα μπορούν να παίξουν μαζί».

ΤΙΑΓΚΟ ΑΛΚΑΝΤΑΡΑ. Σύμφωνα με τη «Mundodeportivo», ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε επικοινώνησε με τον Σάντρο Ροσέλ και τον ενημέρωσε ότι η γερμανική ομάδα θα πληρώσει τη ρήτρα των 18 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει το συμβόλαιο του Αλκάνταρα. Παράλληλα, το Sky Italia ανέφερε ότι ο παίκτης έχει σχεδόν συμφωνήσει με την Μπάγερν για τετραετές συμβόλαιο, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Νωρίτερα ο Γκουαρντιόλα είχε πει πως ο Τιάγκο είναι ο μοναδικός παίκτης που θέλει και διευκρίνισε: «Κανείς δεν φεύγει από μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα, εκτός αν θεωρεί πως δεν παίζει αρκετά».