Από τις πρώτες ημέρες του στην Ελλάδα ο διεθνής αλγερινός φορ Ραφίκ Τζιμπούρ έδειξε ότι είναι πεισματάρης. Ηθελε να πετύχει και να φθάσει ψηλά. Εβγαλε εγωισμό και πάθος στους αγωνιστικούς χώρους. Εχει άριστη σχέση με τα δίχτυα. Είναι περισσότερο ατομιστής παρά ομαδικός στο παιχνίδι του. Ωστόσο δεν ήταν λίγες οι φορές που έδειξε τον οξύθυμο χαρακτήρα του καθώς ήταν πρωταγωνιστής επεισοδίων στις ομάδες που αγωνίστηκε.

Στον Ολυμπιακό πάντως έδειξε καλή διαγωγή. Συγκράτησε τα νεύρα του, δεν δημιούργησε προβλήματα στους προπονητές Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Νικοπολίδη, Μίτσελ.

Εξαίρεση αποτελεί αυτό που συνέβη στο γήπεδο Ζωσιμάδες την προηγούμενη σεζόν. Μετά τη λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ προκλήθηκε από οπαδούς των γηπεδούχων οι οποίοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τζιμπούρ κλώτσησε έναν οπαδό για να αμυνθεί! Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο έκανε ατομικό ρεκόρ στο σκοράρισμα (αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας με 20 γκολ).

Το ελληνικό κεφάλαιο άρχισε για τον Τζιμπούρ τη σεζόν 2005-2006 όπου αγωνίστηκε με τον Εθνικό Αστέρα, στη Β’ Εθνική κατηγορία. Στον α’ γύρο σημείωσε 11 γκολ σε 16 παιχνίδια και υπήρξε ρήξη στις σχέσεις του με τον τυνήσιο προπονητή της ομάδας της Καισαριανής Καλίντ Καμαρά (τσακωμοί και φραστικές επιθέσεις).

Τον β’ γύρο (2005-06) μετακινήθηκε στον Ατρόμητο. Σε 14 ματς σημείωσε 6 γκολ. Ο τραυματισμός του τον οδήγησε να τα βάλει με όλους και ιδιαίτερα με τον προπονητή του Γιώργο Παράσχο. Στο Περιστέρι θυμούνται ακόμα το χαστούκι που είχε δώσει στον βοηθό προπονητή Γιώργο Χάλαρη.

Το καλοκαίρι του 2007 ο Αλγερινός πήγε στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στον Πανιώνιο ο Τρομοκράτης σημείωσε 18 γκολ σε 38 αγώνες αλλά άρχισε να δείχνει και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του.

Το καλοκαίρι του 2008 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ. Στα τρία χρόνια παραμονής του είχε πολλές εκρήξεις. Η κουτουλιά που έριξε στον Νάτσο Σκόκο στην προπόνηση στους Θρακομακεδόνες θα μείνει στην ιστορία. Αυτό συνέβη λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς τιμώρησε με πρόστιμο και τους δύο ποδοσφαιριστές (το μεγαλύτερο επιβλήθηκε στον Αλγερινό: 10.000 ευρώ). Ο Μπάγεβιτς είχε τονίσει: «Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό σε μια ποδοσφαιρική οικογένεια είναι να υπάρχουν σχέσεις σεβασμού και καλής συνεργασίας μεταξύ των μελών της. Ολοι κάνουμε λάθη, όμως πρέπει να τα αναγνωρίζουμε και να τα ξεπερνάμε.

Πάνω απ’ όλα οφείλουμε να λειτουργούμε με γνώμονα το καλό της ομάδας και με σεβασμό προς την ιστορία της».