Για μονομερή διαγραφή χρέους αλλά και την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη μίλησε  ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκαλώντας νέους κραδασμούς στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Καθαρές κουβέντες» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

«Μιλάμε για διαγραφή χρέους. Η διαγραφή ‘μεγάλου μέρους’ δεν είναι διαγραφή, είναι αοριστία. Μιλάμε για διαγραφή χρέους συνολικά. Στάση πληρωμών. Καθαρά και ξάστερα. Κι αυτός ο δρόμος δεν είναι μαξιμαλιστικός, ούτε τυχοδιωκτικός, ούτε λόγια του αέρα, ούτε χάιδεμα αυτιών. Είναι η μόνη πραγματικότητα για να περάσουμε απέναντι με θυσίες και δυσκολίες, αλλά προσφέρει ελπίδα και προοπτική».

Υπενθυμίζεται ότι η βασική στρατηγική της Κουμουνδούρου είναι «ναι στο ευρώ, όχι στην τρόίκα», ενώ ο κ. Λαφάζάνης χθες για πρώτη υποστήριξε ανοιχτά ότι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το νόμισμα.

Μάλιστα απαντώντας στην πλευρά της πλειοψηφίας που λέει ότι είναι εφικτή λύση για την έξοδο από την κρίση εντός του ευρώ, με σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «δικτατορία του ευρώ» και για «φυλακή πολυτελείας» σε ότι αφορά την ευρωζώνη.

Ακόμα τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της παραμονής όσων συνιστωσών το επιθυμούν, λέγοντας ότι «ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει να βάλουμε τελεσίγραφα και προθεσμίες. Ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι θα πετάξουμε βαρίδια απ΄το σκάφος. Δεν περισεύει κανείς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από