Η ανάληψη της ευθύνης για το τρομοδέμα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής έγινε με την υπογραφή της οργάνωσης FAI/IRF (Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνής Συνωμοσία Εκδίκησης) και, όπως αναφέρει, έγινε στο πλαίσιο του «σχεδίου Φοίνικας» και αυτή ήταν η «πράξη τέταρτη».

Η πρώτη πράξη, με την υπογραφή των Πυρήνων, ήταν η ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών.

Η δεύτερη ήταν η βομβιστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Αργος, με την υπογραφή όμως της FAI/IRF. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο έχει το γεγονός ότι η «πράξη τρίτη» δεν έλαβε χώρα στην Ελλάδα αλλά στην Τζακάρτα, προσδίδοντας με αυτόν τον τρόπο «διεθνή» χαρακτήρα στο «σχέδιο Φοίνικας»· το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά επιθέσεις εκδίκησης εναντίον προσώπων ή εκπροσώπων θεσμών που με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην εξάρθρωση των Πυρήνων της Φωτιάς.

ΔΕΝΔΙΑΣ: «ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ». Το γεγονός ότι η FAI/IRF είναι ένα τρομοκρατικό δίκτυο που υπερβαίνει τα όρια της Ελλάδας επισήμανε με χθεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνεχάρη την ΕΛ.ΑΣ. για την επιτυχία της και σημείωσε ότι ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά τόσο τους δύο συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη όσο και τα δέκα άτομα που έχουν αποδεχθεί τη συμμετοχή στους Πυρήνες και είναι προφυλακισμένοι. Αυτοί κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στις ενέργειες του «σχεδίου Φοίνικας».