Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε το έναυσμα. Με συνθήματα όπως «Ξεκινάμε από την αρχή» και, κυρίως, «Επιστρέφουμε» σηματοδότησε τη νέα εποχή για την ΑΕΚ και την προσπάθεια για να χτιστεί από την αρχή.

Εχοντας στο πλάι του όλη τη διοικούσα επιτροπή και το προπονητικό τιμ έδωσε το δικό του στίγμα. Εθεσε από την πρώτη στιγμή τους στόχους, που είναι δύο: να δημιουργηθεί μία ομάδα από το μηδέν, βάζοντας στέρεες βάσεις με έλληνες ποδοσφαιριστές, και να κατασκευαστεί το γήπεδο στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Μελισσανίδης δεν είπε πολλά στη χθεσινή παρουσίασή του. Οσα είπε, όμως, είχαν νόημα και άφησε να εννοηθούν ακόμα περισσότερα. Θέλησε από την πρώτη στιγμή να ξεκαθαρίσει ότι έχει μεν την υπόθεση στα χέρια του, αλλά θέλει τη στήριξη και τη βοήθεια όλων όσοι αγαπούν την ΑΕΚ: «Μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης», είπε ικανοποιώντας το λαϊκό αίσθημα και τον πόθο των οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και τις προσδοκίες τόσων χρόνων, δίνοντας την εγγύηση του ονόματός του. Ταυτόχρονα όλοι γνωρίζουν με ποιον θα έχουν να κάνουν από εδώ και στο εξής, ενώ συμπλήρωσε με νόημα: «Δεν θα είναι όμως one man show», θέλοντας να δείξει ότι επιθυμεί τη βοήθεια όλων.

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ έστειλε μήνυμα προς τους οπαδούς της καλώντας τους να τη στηρίξουν παίρνοντας εισιτήρια διαρκείας, όχι για να μπουν λεφτά στο ταμείο, όπως είπε: «Δεν πουλάμε εισιτήρια διαρκείας για έσοδα, για να βάλουμε λεφτά στο ταμείο. Σημασία έχει η συμμετοχή στην προσπάθεια. Τα μισά έσοδα από τα εισιτήρια θα μπαίνουν στο ταμείο για την κατασκευή του γηπέδου. Σημασία έχει η συμμετοχή, να δούμε τη δυναμική και τη συσπείρωση. Αυτή θα είναι η πρώτη απάντηση. Κάθε κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας θα γράφεται ταυτόχρονα και μέλος της Ερασιτεχνικής. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ζητάμε την καταγραφή της δυναμικής».

Συνεχίζοντας, έστειλε το μήνυμα που ήθελε προς όλες τις κατευθύνσεις και προς πολλούς αποδέκτες: «Λένε ότι ο Μελισσανίδης πήρε την ΑΕΚ τζάμπα. Διαπιστώνω ότι εκτός ΑΕΚ ασχολούνται πολύ με αυτό το νέο ξεκίνημα. Και κάπου διακρίνω και έναν μικροπανικό. Να μην ανησυχούν. Δεν υπάρχει λόγος. Η ΑΕΚ έχει ακόμη πολύ δρόμο. Τίποτε δεν είναι εύκολο και τίποτε δεν θα χαριστεί. Η ΑΕΚ δεν θα παρακαλέσει. Οταν χρειαστεί θα απαιτήσει. Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι τα τρία γράμματα που την εκπροσωπούν διαχρονικά. Είναι δυνατόν να φοβούνται τόσο τα τρία γράμματα; Δεν υπάρχει λόγος. Οταν είμαστε έτοιμοι και επιστρέψουμε, θα τους ενημερώσω εγώ πρώτος. Ερχόμαστε».

Για το γήπεδο είπε ότι ακόμα τα σχέδια δεν είναι έτοιμα και όταν αυτά θα υπάρχουν θα ενημερώσει τον κόσμο. Τόνισε ότι δεν θέλει να υπάρχουν εμπορικές χρήσεις, σουπερμάρκετ κ.λπ., όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά η ΑΕΚ να πάρει αυτό που δικαιούται: «Θέλω να κάνουμε χρήση σε ό,τι λέει ο νόμος και να έχουμε ό,τι μας ανήκει. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ένα γήπεδο διαφορετικό από όλο τα άλλα. Θα ανήκει στην Ερασιτεχνική, αλλά επειδή δεν μπορεί να χτίζει η ερασιτεχνική γήπεδα θα δημιουργηθεί μια εταιρεία που θα το κατασκευάσει. Το ιδρυτικό του όνομα θα είναι Αγία Σοφία, για το εμπορικό του θα δούμε, το συζητάμε. Σας λέω σήμερα ότι και προβλήματα να αντιμετωπίσουμε, το γήπεδο θα γίνει».

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Από σήμερα αρχίζει η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας και θα συνεχιστεί μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Ανανεώσεις θέσεων (περυσινών κατόχων) δεν θα ισχύουν. Τα προνόμια που θα έχει ο κάθε φίλος της ΑΕΚ που θα αγοράσει φέτος διαρκείας θα ανακοινωθούν σύντομα. Ενώ όσοι αγοράσουν διαρκείας τόσο φέτος όσο και την επόμενη σεζόν θα έχουν ως βασικό προνόμιο να έχουν προτεραιότητα αγοράς διαρκείας στο νέο γήπεδο.

Οι τιμές είναι οι εξής: Θύρες 1, 35 (150 ευρώ), 15 (150 ευρώ), 3 (200 ευρώ), 5, 13 (250 ευρώ), 7, 11 (350 ευρώ), 9 (450 ευρώ), 29 (550 ευρώ), VIP (2.000 ευρώ) και Members (4.000 ευρώ). Για τους ΑμεΑ στη Θύρα 13 η τιμή είναι 200 ευρώ. Φτηνότερα διαρκείας δικαιούνται τρεις ειδικές κατηγορίες που ορίζονται ως παιδικό, νεανικό και ηλικιωμένων. Στο παιδικό η τιμή είναι η μισή σε σχέση με το κανονικό εισιτήριο, ενώ για τις άλλες δύο κατηγορίες κοστίζουν σχεδόν τα δύο τρίτα της κανονικής τιμής. Παιδικό δικαιούνται παιδιά από 6 έως 17 ετών. Νεανικά εισιτήρια δικαιούνται τα άτομα από 18 έως και 24 ετών, ενώ οι κάρτες ηλικιωμένων αφορούν άτομα άνω των 65 ετών.