Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έκανε επίθεση στον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, λέγοντας ότι «χρησιμοποίησαν την ασθένεια του Τίτο Βιλανόβα για να με πληγώσουν». Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι θέλει τον Τιάγκο Αλκάνταρα στη Μπάγερν.

«Πήγα 6.000 μίλια μακρυά και ζήτησα από τον πρόεδρο να με αφήσει ήσυχο. Ούτε κι αυτό έγινε», σημείωσε ο προπονητής της Μπάγερν.

Ο Γκουαρντιόλα, μίλησε επίσης και για όσα ειπώθηκαν για την προσπάθεια του να πείσει τον Νεϊμάρ να πάει στην Μπάγερν. «Πριν από τρία χρόνια μίλησα με τον Νεϊμάρ, επειδή μου το είχε ζητήσει ο Ροσέλ. Μετά συναντηθήκαμε σε ένα γκαλά της ΦΙΦΑ στη Ζυρίχη και όταν πήγα στη Μπάγερν, επικοινωνήσαμε για να δω ποιά ήταν η θέση του όσον αφορά τη μεταγραφή του. Σε πέντε λεπτά κατάλαβα ότι ήθελε να πάει στην Μπαρτσελόνα».

Ο Γκουαρντιόλα, ρωτήθηκε και για το θέμα του Τιάγκο Αλκάνταρα και απάντησε ότι πράγματι θέλει τον παίκτη της Μπαρτσελόνα στη Μπάγερν. «Ενας παίκτης φεύγει από μία τέτοια ομάδα, μόνο όταν αισθάνεται ότι δεν θα παίζει», είπε προσθέτοντας ότι έχει μιλήσει με τον παίκτη.