Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 84χρονης, που είχε διαπραχθεί πριν από εννέα μήνες περίπου, στην Πάτρα.

Δράστες είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 35 και 45 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στην Πάτρα και το Ηράκλειο, αντίστοιχα, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης της Α' Ανακρίτριας Πατρών, τα οποία αφορούν σε άλλη περίπτωση ανθρωποκτονίας 81χρονης, στην ίδια περιοχή, πέρυσι τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανθρωποκτονία της 84χρονης, η οποία είχε διαπραχθεί την 1-11-2012 σε μονοκατοικία στην Πάτρα, οι δράστες με κίνητρο τη ληστεία, κατάφεραν να εισέλθουν στο σπίτι της ηλικιωμένης από ανασφάλιστο παράθυρο, αφού πρώτα αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας σωματική βία, ακινητοποίησαν, έδεσαν και φίμωσαν την παθούσα με αποτέλεσμα να καταλήξει από ασφυξία, ενώ στη συνέχεια ερεύνησαν όλα τα δωμάτια και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και διάφορα τιμαλφή.

Στην ανθρωποκτονία της 81χρονης, που είχε διαπραχθεί την 7-6-2012, επίσης σε μονοκατοικία στην Πάτρα, οι δράστες, πάλι με κίνητρο τη ληστεία, είχαν επιτεθεί στην ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της, καταφέροντάς πολλαπλά χτυπήματα με στιλέτο σε όλο το σώμα της, με αποτέλεσμα να καταλήξει. Έπειτα ερεύνησαν όλους τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δεύτερη περίπτωση, έχουν συλληφθεί με εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πατρών, άλλος ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 29 και 30 ετών, οι οποίοι παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από