Τετ-α-τετ του Γιάννη Αναστασίου με τον Εμίρ Μπαϊράμι και ομιλία τόνωσης του ηθικού στους ποδοσφαιριστές του με αφορμή την ήττα στο φιλικό με την Ανόρθωση (2-0) επί ολλανδικού εδάφους. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού συγκέντρωσε την Τρίτη στο Οστερμπεργκ τους παίκτες του και έκανε προσπάθεια για να τους ανεβάσει τον δείκτη αυτοπεποίθησης: «Θέλω να έχετε εμπιστοσύνη στα πόδια σας. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει και άγχος και κούραση. Εμεινα ικανοποιημένος από το πρώτο εικοσάλεπτο στο φιλικό με την Ανόρθωση. Κάναμε σωστά κάποια πράγματα. Ακόμη και λάθος να κάνετε, αρκεί η σκέψη να είναι σωστή και προς όφελος της ομάδας. Μην φοβάστε. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε. Με την δουλειά θα γινόμαστε μόνο καλύτεροι».

Ο Αναστασίου μίλησε με τον Εμίρ Μπαϊράμι για περίπου 15 λεπτά. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού εξήγησε στον σουηδό επιθετικό τι θα πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθάει περισσότερο την ομάδα τους.

Ο Γιάννης Αναστασίου αναφερόμενος στα συμπεράσματα που έχει βγάλει από την μέχρι τώρα προετοιμασία του Παναθηναϊκού τόνισε: «Θέλουμε πάρα πολύ δουλειά, σε πολλούς τομείς. Το φιλικό με την Ανόρθωση ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για τους μικρούς, αλλά σαν εμπειρία ήταν τεράστια και αρχίζουν να συνειδητοποιούν σιγά-σιγά τι σημαίνει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετικό να παίζεις στους Νέους και διαφορετικό στην πρώτη ομάδα. Είδαμε κάποια πράγματα που ζητάμε στο παιχνίδι μας. Κυκλοφορία της μπάλας , τακτική στην επίθεση , αμυντική λειτουργία. Από τη στιγμή που δεχθήκαμε πίεση ψηλά, εκεί θα έπρεπε να είχαμε σωστή αντίδραση. Δεν μπορούν από τη μία στιγμή στην άλλη να αλλάξουν πράγματα. Αυτά τα παιχνίδια μας δίνουν μεγάλο φόρτο εργασίας.

» Εχουμε πολλά να κάνουμε στις επόμενες ημέρες. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τα παιδιά. Εκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Προσπάθησαν πολύ κι έδειξαν τρομερή διάθεση. Από εκεί και πέρα είναι κάποια πράγματα που θέλουμε να βάλουμε στο αγωνιστικό μας κομμάτι που αφορά την ανάπτυξη από πίσω, την κίνηση στα χαφ. Το τελευταίο δεν το είχαμε καθόλου. Είχαμε πολλά παιδιά που ήταν αγχωμένα και ίσως λίγο φοβισμένα. Δικαιολογώ τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και θα ήταν άδικο να πούμε κάτι για αυτούς. Προσπάθησαν κι εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά τους. Απλά θα πρέπει να παίζουν πιο πολύ με το μυαλό, να έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους και αυτά τα πράγματα χρειάζονται και λίγο χρόνο. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν κάνει αρκετά χρόνια υπομονή. Είναι σημαντικό να στηρίξουν αυτά τα παιδιά, γιατί θα είναι το μέλλον της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θα είναι τελείως διαφορετικός στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

Σε ερώτηση μήπως αδικούνται οι παίκτες της Ακαδημίας οι οποίοι βρίσκονται όλοι μαζί στην πρώτη ομάδα και δεν έχουν δίπλα τους έμπειρους ποδοσφαιριστές ο Αναστασίου είπε:«Σίγουρα θέλουμε να έχουμε μαζί μας και ορισμένους πιο έμπειρους παίκτες, για να γίνει καλύτερη δουλειά και να ανέβει και το επίπεδο. Να βελτιώνονται δίπλα τους και τα νέα παιδιά μέσα από την προπόνηση και τα παιχνίδια. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε, αλλά δεν μας ανησυχεί. Κι από την άλλη όμως και οι ίδιοι θα πρέπει να μάθουν ότι σε ηλικία 19-20 ετών, το να φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει απαιτήσεις και δεν είναι τόσο εύκολο. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες, όπως ο Ντα Σίλβα ο οποίος έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και το βλέπετε καθημερινά στην προπόνηση, αλλά και με τους άλλους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν, η εικόνα της ομάδας θα βελτιωθεί πάρα πολύ».

Σε ερώτηση τι μπορεί να κάνει ως προπονητής για να αποβάλλει ένα παιδί αυτό τον φόβο, ο Αναστασίου υποστήριξε: «Αυτό που λέω από την πρώτη μέρα στους νέους σε ηλικία παίκτες είναι μην έχουν φόβο. Υπάρχει εμπιστοσύνη και γι’ αυτό βρίσκονται μαζί μας. Εκπροσωπούν την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Εξαρτάται από τους ίδιους κατά πόσο θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας. Κατανοώ το άγχος τους, ότι και να λέμε δεν είναι μικρό πράγμα να φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά νομίζω ότι όλοι μαζί προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό κι αυτό τους τιμάει».

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη τη Γάνδη (20.00) στο τρίτο φιλικό ματς προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την ενίσχυση της ομάδας σε όλες τις γραμμές. Για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα, οι Πράσινοι έχουν στο στόχαστρο τον 31χρονο Κροάτη Ντάνιελ Πράνιτς της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Εξάλλου γίνονται ενέργειες για να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό ως δανεικός ο ιβοριανός μεσοεπιθετικός Ιμπραήμ Σισοκό.

Τέλος, η «Θύρα 13» με ανακοίνωσή της αναφέρεται στη μεγάλη πρόκληση για την ανάληψη της διοίκησης του Ερασιτέχνη.