Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, δήλωσε την Τρίτη ότι θαπροτιμούσε η απόφαση του Eurogroup να προβλέπει την καταβολή ολόκληρης της δόσης στην Ελλάδα.

Χαρακτήρισε πάντωςθετική τη συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχει διασφαλιστεί, όπως είπε, μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσεθεσε η αυστριακή υπουργός, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τα μέτρα που αφορούν στη μείωση των θέσεων στο δημόσιο τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Ταυτόχρονα, όπως παρατήρησε, έχει διαπιστωθεί πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κάπως καλύτερη κατάσταση. «Ο τουρισμός γνωρίζει ανάκαμψη, καλύτερη από ό,τι αναμενόταν. Γενικά οι αριθμοί για την Ελλάδα δεν προκαλούν ανησυχία και αν η Αθήνα εκπληρώσει μέχρι το τέλος Ιουλίου τις υποχρεώσεις της θα λάβει χρήματα, όχι μόνον από τον EFSF αλλά και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», σημείωσε.

Σε σχέση με την Κύπρο, ανέφερε πως θα συμφωνηθούν επιπλέον όροι που οι Κύπριοι θα τους αποδεχθούν και δεν θα εγκαταλείψουν την πορεία αλλά θα συνεργαστούν ενεργά για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Πρόκειται, όπως πρόσθεσε, για τη Λαϊκή Τράπεζα καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί εκεί οι αναδιαρθρώσεις, ενώ η κυπριακή πλευρά έχει ανακοινώσει πως θα διαπραγματευτεί με τους Ρώσους, καθώς η Μόσχα είναι μεγάλος χρηματοδότης.