Δεν είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στα Μπόινγκ 777 ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Λι Κανγκ-Κου, το όνομα του οποίου δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα για πρώτη φορά ήταν ο δεύτερος λιγότερο έμπειρος κυβερνήτης από τους τέσσερις που διαθέτει η αεροπορική εταιρεία Asiana Airlines και είχε μόλις 43 ώρες πτήσεις με αεροσκάφη τύπου τζετ.

«Το πλήρωμα του αεροπλάνου που συνετρίβη είχε προσπαθήσει να σταματήσει τη διαδικασία προσγείωσης μερικά δευτερόλεπτα αφότου την ξεκίνησε ο Λι, του οποίου ήταν και η πρώτη προσγείωση με αυτού του τύπου αεροσκάφος» όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Νότιας Κορέας.

Δύο έφηβες από την Κίνα σκοτώθηκαν σε αυτό το αεροπορικό δυστύχημα και 180 τραυματίστηκαν ενώ σύμφωνα με το μαύρο κουτί του αεροπλάνου υπήρξε προειδοποίηση για «απώλεια στήριξης» (στολάρισμα) τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή.

Σοκ, ωστόσο, προκαλεί η δήλωση ενός πυροσβέστη ότι το ένα από τα δύο κορίτσια που σκοτώθηκαν έχασε τη ζωή του από όχημα διάσωσης, που έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος.

«Τα τραύματα σε μία από τις δύο κοπέλες δείχνουν ότι την πάτησε όχημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Μίντι Τάλματζ.

Τα δύο κορίτσια συμμετείχαν σε ομάδα 30 σπουδαστών και πέντε καθηγητών σχολείου που πήγαινε σε κατασκήνωση στις ΗΠΑ για τις θερινές διακοπές.

Από τους 180 τραυματίες, οι 30 παραμένουν στο νοσοκομείο ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο εξ αυτών.