Οσοι βιάστηκαν να «μετακομίσουν» τον Βασίλη Σπανούλη στο εξωτερικό, προφανώς δεν γνώριζαν καλά τόσο τον ίδιο όσο και τους αδελφούς Αγγελόπουλους. Από τη στιγμή που θα συζητούσαν από κοντά για την ανανέωση της συνεργασίας τους ήταν σχεδόν αδύνατον να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να βάλει την υπογραφή του ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης στο νέο του (τριετές) συμβόλαιο.

«ΤΑ ΝΕΑ» σάς είχαν ενημερώσει σχετικά με αυτή τη σημαντική ιδιαιτερότητα που έχει να κάνει με την προσωπική επαφή μεταξύ των δύο πλευρών. Στο ρεπορτάζ (ακόμα και στις 3 Ιουλίου –δύο ημέρες πριν από τη συνάντηση) εξηγούσαμε γιατί η περίπτωση Σπανούλη είναι εντελώς διαφορετική από του Κάιλ Χάινς και ας έχουν τον ίδιο μάνατζερ.

Η σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης που έχουν χτίσει αυτά τα χρόνια οι δύο πλευρές κάνει τη διαφορά και ήταν ο καταλύτης στο να πει το «ναι» ο Βασίλης και να συνεχίσει για άλλα τρία χρόνια στο λιμάνι της καρδιάς του.

Ποτέ δεν το έπαιξε «ολυμπιακάρα», δεν χρειάστηκε, αλλά δέθηκε με την ομάδα και τον κόσμο και δεν το έκρυψε. Αγγιξαν τον ψυχισμό του οι αδελφοί Αγγελόπουλοι από την πρώτη στιγμή και γι’ αυτό ο λόγος τους (και των δύο πλευρών) αποτελεί το πιο ισχυρό συμβόλαιο.

Ποτέ ο Βασίλης δεν άφησε να εννοηθεί ότι θα φύγει και μόνο που είχε πει ότι «οι πρώτοι που θα μιλήσω θα είναι οι πρόεδροι», τα έλεγε όλα. Η ανανέωση του Λο (την παραμονή μάλιστα του δικού του ραντεβού), η φανερή προσπάθεια των προέδρων να κρατήσουν τον Χάινς και οι δηλώσεις τους στο συνέδριο της Θύρας 7 («Εμείς να είμαστε καλά και ο Ολυμπιακός θα είναι εκεί που πρέπει») αποτελούσαν το καλύτερο εχέγγυο για τον Βασίλη.

Στη συνάντηση που κράτησε λίγο πάνω από τέσσερις ώρες δεν χρειάστηκε περισσότερο από μισή για το θέμα του νέου συμβολαίου, που θα είναι τριετές, με 2.000.000 ευρώ ετήσιες απολαβές. Αντίθετα, περισσότερη ώρα μίλησαν για την ομάδα, με τους διοικούντες να ρωτούν και τη γνώμη του Βασίλη Σπανούλη, όπως έχουν ξανακάνει, καθώς τη σέβονται ιδιαίτερα.

Αμέσως του είχαν δείξει πόσο ανταγωνιστική θέλουν να κρατήσουν την ομάδα και το μεγάλο μπόνους (σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ!) που έβαλαν στο συμβόλαιό του για κατάκτηση τίτλων Ευρωλίγκας και πρωταθλήματος δείχνει και τη δίψα τους να παραμείνει η ομάδα πολύ ψηλά.

Ο ξένος (και όχι μόνο) Τύπος και ιδιαίτερα ο ισπανικός είχε πάθει παράκρουση, βγάζοντας τελειωμένη τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα. Τώρα πέρασαν στο «Adios Spanoulis», συνειδητοποιώντας ότι δεν παίζουν ρόλο μόνο τα λεφτά (σχεδόν 4 εκατ. παραπάνω θα έπαιρνε στη Μόσχα και 1,8 στη Βαρκελώνη).

Καλώς ή κακώς, ο Βασίλης Σπανούλης περνά στην ιστορία ως ο αρχηγός και η μεγάλη προσωπικότητα του Ολυμπιακού που άλλαξε την αθλητική ιστορία του συλλόγου σε υπερθετικό βαθμό, περισσότερο από κάθε άλλον στο πρόσφατο παρελθόν.

Οπως είναι έτοιμοι και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι να κατοχυρωθούν ως οι πιο επιτυχημένοι πρόεδροι στο μπασκετικό τμήμα. Ηδη είναι ουσιαστικά, βάσει των ευρωπαϊκών τίτλων. Μπορεί φέτος να έχασαν το πρωτάθλημα, αλλά η παραμονή του «Kill Bill» ήταν σαν να πήραν έναν τίτλο και θα φανεί στο μέλλον.