Ως «την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την επίθεση που δέχθηκε κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι «ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ με στοχοποίησε επωνύμως ενώ έχει καθήκον να προφυλάξει τους θεσμούς και εφόσον ξέρει αυτούς που μού επιτέθηκαν να τους κατονομάσει».

Ηθικό αυτουργό της επίθεσης που δέχθηκε χαρακτήρισε, ακόμη, τον προέδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, όπου τόνισε ότι «οι τραμπουκισμοί αυτοί σε βάρος ενός εκλεγμένου δημάρχου είναι απαράδεκτοι».

«Αφού ο κ. Μπαλασόπουλος μας μιλάει για χουντικούς, για ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες άρα τους ξέρει. Να πάει να τους καταγγείλει», επισήμανε και πρόσθεσε: «Οι ίδιοι είναι που είχαν κάνει την επίθεση στον πρόξενο στη Θεσσαλονίκη; Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο Δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί πρέπει να αναβαθμιστούν και να αποκτήσουν χαρακτηριστικά της ΕΛ.ΑΣ.

Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να μπει μια τάξη στους δήμους και αυτό θα γίνει μόνο με αξιολόγηση.

Στο μεταξύ, με μια μέρα καθυστέρηση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων. Τέτοιες ενέργειες δρουν αντικειμενικά ενάντια στις κοινωνικές διεκδικήσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του.