Ο μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με περιουσία που το Forbes υπολόγισε στα 73 δισ. δολάρια, δαπάνησε 40 εκατ. από αυτά (περίπου 31 εκατ. ευρώ) για να αγοράσει ένα μερίδιο στη βρετανική εταιρεία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, Shazam.

Η Shazam, χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να ταυτοποιήσει τραγούδια, τηλεοπτικές εκπομπές και διαφημίσεις σε ζωντανό χρόνο και ενημερώνει τους χρήστες με περισσότερες σχετικές πληροφορίες στα κινητά τους τηλέφωνα ή στις ταμπλέτες. Η ομώνυμη εφαρμογή, το Shazam, μετράει περί τα 70 εκατ. χρήστες, αριθμός που τριπλασιάστηκε μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το μερίδιο της America Movil, της εταιρείας που ελέγχει ο Κάρλος Σλιμ, μολονότι δεν ανακοινώθηκε, εκτιμάται ότι αγγίζει το 10%, γεγονός που σημαίνει ότι η αξία της Shazam είναι αυτή τη στιγμή 310 εκατ. ευρώ.

«Η Shazam καθορίσει ένα νέο είδος στη βιομηχανία των μέσων, συνδυάζοντας τη δύναμη των κινητών τηλεφώνων με την παραδοσιακή μετάδοση περιεχομένου, προκειμένου να δημιουργήσει μια υψηλής αξίας εμπειρίες για τους καταναλωτές, τους πάροχους περιεχομένου και τις ίδιες της φίρμες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κάρλος Σλιμ.