Χρόνια είχε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό προετοιμασίας, να παρουσιάσει τόσο σοβαρή εικόνα, όπως αυτή που παρουσίασε με αντίπαλο την Ανζί, στην Αυστρία(0-0).Ο Χουμπ Στέφενς, χρησιμοποίησε δύο 11άδες ανά ημίχρονο, ενώ δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και αρκετούς μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές που πήγαν ανέλπιστα καλά. Ανέλπιστα καλά για αυτούς που παρακολουθούν τις προετοιμασίες του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια , όμως, ίσως όχι και για τον ίδιο τον ολλανδό τεχνικό, που φαίνεται για την ώρα να περνά μια νοοτροπία σοβαρότητας στην ομάδα, από το πρώτο κιόλας διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο της.

«Είμαστε χαρούμενοι που απέναντι σε μία ισχυρή ομάδα όπως η Ανζί δεν την αφήσαμε να επιβάλει το παιχνίδι της. Μάλιστα τις ευκαιρίες για να κερδίσουμε, τις είχαμε εμείς» δήλωσε ο Στέφενς μετά το τέλος του αγώνα και συνέχισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους νέους που αγωνίστηκαν. Είναι σημαντικό να δίνεις χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά και να παίρνουν εμπειρίες. Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε δουλέψει πολύ και έχουμε αναλύσει το στυλ της οργάνωσης που θέλω να έχουμε μέσα στο γήπεδο. Απέναντι στο στυλ αυτό, η Ανζί δεν είχε απαντήσεις. Για μένα το πρώτο ζητούμενο στα φιλικά δεν είναι να κερδίζεις, αλλα το πώς παίζεις. Οι παίκτες βέβαια, παίζουν πάντα για να κερδίσουν και είναι σημαντικό ότι παίξαμε για να κερδίσουμε».

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε με τους: Γλύκο, Λίνο, Σκόνδρα, Λόπεθ, Βίτορ, Λάζαρ, Τζανδάρη, Βούκιτς, Δεληγιαννίδη, Πόποβιτς, Γιάννου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Κατσικάς, Ποζατζίδης, Τζιόλης, Κάτσε, Λόρενς, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Η εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ και στα δύο ημίχρονα, ήταν μιας ομάδες σοβαρής, με τις γραμμές της να βρίσκονται κοντά, με τους παίκτες να μην ρισκάρουν και να είναι συγκεντρωμένοι. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δικέφαλος είχε ευκαιρίες για να σκοράρει, στο 69’ με τον Αθανασιάδη και στο 83’ με τον Κάτσε. Η Ανζί που την άλλη εβδομάδα (14 Ιουλίου αγωνίζεται με την Λοκομοτιβ Μόσχας) ξεκινά της αγωνιστικές της υποχρεώσεις, δεν κατάφερε να πιέσει την εστία του ΠΑΟΚ, ενώ η καλύτερη στιγμή της, ήταν στο 44’ όταν ο Λόρενς έδιωξε την μπάλα πάνω από την γραμμή της εστίας.

Ανζί: Γκαμπούλοφ, Γκατζιμπένκοφ, Τακιρμπέκοφ, Εβερτον, Ζουσιλέι, Ντιαρά (Αχμέτοφ 46’), Μπουσουφά, Γουΐλιαν (Μεχντί 72’), Ντενίσοφ, Ιόνοφ (Σάτοφ 46’), Ετό (Τραορέ 46’).

Ο Λούκας Μαρτίνεθ έφτασε στην Αυστρία το απόγευμα και παρακολούθησε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Ανζί. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, ενώ την Δευτέρα, να ενσωματωθεί στην αποστολή του Δικεφάλου και ο Νίκος Σπυρόπουλος, για να καλυφθεί το κενό στα αριστερά της άμυνας του ΠΑΟΚ.