Ο μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ ηχογραφήθηκε να λέει ότι οι πρακτικές των βρετανικών εφημερίδων του ήταν αμελητέες, αναγνωρίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι του πλήρωναν αστυνομικούς για πληροφορίες.

Σε ηχογράφηση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος ExaroNews και μετέδωσε το κανάλι Channel 4 News, ο Μέρντοκ ακούγεται να λέγεται «είναι η μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ, για το τίποτε». Ο ίδιος, που είναι διευθύνων σύμβουλος της News Corp. συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ντροπή. Είμαστε εδώ δύο χρόνια μετά και οι αστυνομικοί είναι εντελώς ανίκανοι».

Σύμφωνα με τις πηγές που αποκάλυψαν την κασέτα, αυτή ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Μέρντοκ τον Μάρτιο με δημοσιογράφους της βρετανικής ταμπλόιντ εφημερίδας του «The Sun». Εκεί ο Μέρντοκ ακούγεται επίσης να λέει: «Μιλάμε για πληρωμές σε αστυνομικούς για ειδήσεις. Αυτό γίνεται εδώ και εκατό χρόνια».

Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ χαρακτήρισε ακόμη «λάθος» το γεγονός ότι η εταιρεία του παρέδωσε μεγάλο μέρος από τα αρχεία της στην Αστυνομία. Ο Μέρντοκ έκλεισε την εφημερίδα του «News of the World» λόγω του σκανδάλου παρακολουθήσεων προσωπικοτήτων που ξέσπασε το 2011. Αρκετοί από τους εργαζομένους της «Sun» κατηγορούνται σήμερα για παρακολουθήσεις τηλεφώνων.