Οι περουβιανές αστυνομικές αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων σε εκατοντάδες φοιτητές και δημόσιους υπαλλήλους στη Λίμα, καθώς αυτοί διαδήλωναν με πορεία προς το Κογκρέσο, διαμαρτυρόμενοι για μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται να επιβληθούν αυστηρότεροι κανόνες στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του προέδρου, Ογιάντα Ουμάλα, ο οποίος και πρότεινε τις μεταρρυθμίσεις υποστηρίζοντας ότι μέσω αυτών θα βελτιωθεί η ποιότητα των υποτονικών κυβερνητικών υπηρεσιών και του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι επικριτές υποστηρίζουν, από την πλευρά τους, ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα υπονομεύσουν την αυτονομία των πανεπιστημίων του Περού.

Δημόσιοι υπάλληλοι συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές αρχές καθώς προσπάθησαν να διαδηλώσουν έξω από το προεδρικό μέγαρο -το οποιό συνήθως δεν γίνεται στόχος των διαδηλώσεων- μία ημέρα αφότου ο Ουμάλα υπέγραψε ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να περνούν από ετήσια αξιολόγηση της απόδοσής τους.

Τα τοπικά τηλεοπτικά μέσα μετέδωσαν εικόνες όπου φαίνονται αστυνομικοί να ρίχνουν δακρυγόνα και νερό κατά των διαδηλωτών, ορισμένοι από τους οποίους απάντησαν με πετώντας πέτρες.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλείται το Reuters, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Λίμα και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από