Τη χαρτογράφηση των ύποπτων εμβασμάτων που περνούσαν από διάφορεςεταιρείες και λογαριασμούς κατηγορουμένων παρουσίασε μέσα από τηνπροσκόμιση συγκεκριμένων εγγράφων σήμερα στο Τριμελές ΕφετείοΚακουργημάτων της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για τηνυπόθεση με τις χρυσές μίζες και βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργόΑκη Τσοχατζόπουλο.

Ο πρώην υπουργός αντέδρασε έντονα κυρίως στη διάρκεια της ανάγνωσηςτου εγγράφου εκείνου που δείχνει ότι περίπου 1,4 εκατομμυρίων φτάνεισε λογαριασμό της αδελφής της πρώην συζύγου του, η οποία είναι κατηγορούμενη.

Το θερμόμετρο όμως στη δικαστική αίθουσα ανέβηκε όταν η πολιτικήαγωγή είπε πως ένα από τα έγγραφα πουπροσκομίζει αφορά στην πράξη καταλογισμού των 613.000 ευρώ εκ μέρουςτου Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Ακη Τσοχατζόπουλο θεωρώντας ότι υπάρχειπαράνομο περιουσιακό όφελος.

Τσοχατζοπουλος: Ποιος το λέει αυτό;

Πολτική Αγωγή :Το Ελεγκτικό Συνέδριο λέει ότι τα 450.000 ευρώ πουχρησιμοποιήθηκαν για τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι παράνομο όφελοςπεριουσιακό.

Τσοχατζόπουλος: Ψέματα, είναι ψεύδη. Δεν έχετε δικαίωμα να τα λέτε αυτά.

Πολιτική Αγωγή: Εκπροσωπώ το ελληνικό δημόσιο.

Τσοχατζόπουλος: Δεν με ενδιαφέρει είναι ψευδή στοιχεία.

Πολιτική Αγωγή: Δεν σας ενδιαφέρει; Με προσβάλλει ασύστολα αυτή ηδιαδικασία.Δεν τα έφερα αυτά τα έγγραφα από το σπίτι μου κύριεΤσοχατζόπουλε.

Το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα προκειμένου να προσκομίσει καιόλη η υπεράσπιση τυχόν αναγνωστέα έγγραφα ο πρόεδρος λίγο πριν λήξει ησυνεδρίαση ήταν σαφής «Τη Δευτέρα θα τα φέρετε όλοι. Να τα μελετήσετεαυτά το Σαββατοκύριακο. Και αν πάτε στη θάλασσα να τα πάρετε μαζίσας.Το ίδιο και εμείς. Η τύχη το έφερε να περάσουμε μαζί αυτό τοκαλοκαίρι». Και απευθυνόμενος προς τους κατηγορούμενους συμπλήρωσε : «Η θέση η δική σας είναι πιο δύσκολη εκεί που βρίσκεστε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για τηνκλήση ή μη προς εξέταση των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ, όπως έχει ζητήσειο κατηγορούμενος πρώην υπουργός και αμέσως ξεκινά η κατάθεση τωνμαρτύρων υπεράσπισης. Ο πρόεδρος μάλιστα έστειλε το δικό του μήνυμααπό έδρας προς τους κατηγορούμενους ενόψει της προετοιμασίας τουκαταλόγου των μαρτύρων υπεράσπισης λέγοντάς «Εμείς και τον Ομπάμα,πουλέει ο λόγος να φέρετε θα τον εξετάσουμε ως μάρτυρα υπεράσπισης».