Τη χαρτογράφηση των ύποπτων εμβασμάτων που περνούσαν από διάφορες εταιρείες και λογαριασμούς κατηγορουμένων παρουσίασε μέσα από την προσκόμιση συγκεκριμένων εγγράφων σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες και βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο πρώην υπουργός αντέδρασε έντονα κυρίως στη διάρκεια της ανάγνωσης του εγγράφου εκείνου που δείχνει ότι περίπου 1,4 εκατομμυρίων φτάνει σε λογαριασμό της αδελφής της πρώην συζύγου του, η οποία είναι κατηγορούμενη.

Το θερμόμετρο όμως στη δικαστική αίθουσα ανέβηκε όταν η πολιτική αγωγή είπε πως ένα από τα έγγραφα που προσκομίζει αφορά στην πράξη καταλογισμού των 613.000 ευρώ εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Ακη Τσοχατζόπουλο θεωρώντας ότι υπάρχει παράνομο περιουσιακό όφελος.

Τσοχατζοπουλος: Ποιος το λέει αυτό;

Πολτική Αγωγή :Το Ελεγκτικό Συνέδριο λέει ότι τα 450.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου είναι παράνομο όφελος περιουσιακό.

Τσοχατζόπουλος: Ψέματα, είναι ψεύδη. Δεν έχετε δικαίωμα να τα λέτε αυτά.

Πολιτική Αγωγή: Εκπροσωπώ το ελληνικό δημόσιο.

Τσοχατζόπουλος: Δεν με ενδιαφέρει είναι ψευδή στοιχεία.

Πολιτική Αγωγή: Δεν σας ενδιαφέρει; Με προσβάλλει ασύστολα αυτή η διαδικασία.Δεν τα έφερα αυτά τα έγγραφα από το σπίτι μου κύριε Τσοχατζόπουλε.

Το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα προκειμένου να προσκομίσει και όλη η υπεράσπιση τυχόν αναγνωστέα έγγραφα ο πρόεδρος λίγο πριν λήξει η συνεδρίαση ήταν σαφής «Τη Δευτέρα θα τα φέρετε όλοι. Να τα μελετήσετε αυτά το Σαββατοκύριακο. Και αν πάτε στη θάλασσα να τα πάρετε μαζί σας.Το ίδιο και εμείς. Η τύχη το έφερε να περάσουμε μαζί αυτό το καλοκαίρι». Και απευθυνόμενος προς τους κατηγορούμενους συμπλήρωσε : «Η θέση η δική σας είναι πιο δύσκολη εκεί που βρίσκεστε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η απόφαση του δικαστηρίου για την κλήση ή μη προς εξέταση των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ, όπως έχει ζητήσει ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός και αμέσως ξεκινά η κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης. Ο πρόεδρος μάλιστα έστειλε το δικό του μήνυμα από έδρας προς τους κατηγορούμενους ενόψει της προετοιμασίας του καταλόγου των μαρτύρων υπεράσπισης λέγοντάς «Εμείς και τον Ομπάμα,που λέει ο λόγος να φέρετε θα τον εξετάσουμε ως μάρτυρα υπεράσπισης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από