Η σημαία του Παναθηναϊκού παρέμεινε στον ιστό της. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟ μέχρι τουλάχιστον το 2015, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

«Δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις» δήλωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα συμπληρώσει 11ετία στο ΟΑΚΑ, από την οροφή του οποίου πρέπει να θεωρείται βέβαιο οτι θα κρέμεται η φανέλα του μετά το τέλος της λαμπρής καριέρας του. Όπως είχαν αποκαλύψει ΤΑ ΝΕΑ, το πρώτο ραντεβού του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον εκπρόσωπο του Διαμαντίδη, Μηνά Τουκμενίδη είχε γίνει ανήμερα του γάμου του 33χρονου άσου.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΚΑΕ μετά την σεμνή τελετή στο Δήμο Πεύκης, είχε επιβεβαιωθεί η θέληση και των δύο πλευρών για ανανέωση της συνεργασίας τους και είχαν συμφωνήσει στους βασικούς όρους με προοπτικής για 3ετες συμβόλαιο. Προχθές οι δύο πλευρές συναντήθηκαν ξανά και όταν συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες, σχετικά με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων, υπήρχε μικρή απόσταση για την οποία όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ήταν βέβαιοι πως δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα.

Δύο ημέρες αργότερα η σφοδρή επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία τους επιβεβαιώθηκε με τις υπογραφές τους σε συμβόλαιο δύο ετών, που θα κρατήσει τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα ως το 2015 στον Παναθηναϊκό!«Είμαι χαρούμενος, ευτυχισμένος για την παραμονή μου στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό μου δεν υπήρχε κάτι άλλο, δεν ήθελα να φύγω από εδώ, γιατί αισθάνομαι όμορφα, καλά και σαν στο σπίτι μου στον Παναθηναϊκό» δήλωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος τόνισε ακόμη: «Δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για μένα ούτε για μια στιγμή. Ήθελα να παραμείνω στην ομάδα από την αρχή. Αυτό που όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε τώρα να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε με δουλειά, ώστε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο»!

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε: «Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Είναι ο μεγάλος μας αρχηγός και ο σημαιοφόρος των επιτυχιών που χάρισαν στον Παναθηναϊκό τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ.Ο Δημήτρης δεν είναι ένα απλό μέλος του Παναθηναϊκού αλλά ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας του. Ως συνήθως ο χρόνος που χρειάστηκε για να φτάσουμε σε συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας μας δεν διήρκησε παραπάνω από μερικά λεπτά της ώρας. Κι αυτό συνέβη διότι τόσο σ’ εμάς όσο και στον Δημήτρη δεν πέρασε καν η σκέψη να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Με μπροστάρη τον αρχηγό μας, που ξέρει όσο ελάχιστοι το δρόμο του πρωταθλητισμού, ο Παναθηναϊκός χτίζει τη νέα του δυναστεία»

>Επεται ο Σχορτσιανίτης

Υστερα από την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός το ρόστερ των Πρασίνων έχει ως εξής αυτή τη στιγμή: Διαμαντίδης, Ούκιτς, Κέρι, Παππάς, Μπράμος, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Γκιστ, Λάσμε, Σκορδίλης, Χαραλαμπόπουλος. Σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας από τη στιγμή που αύριο (5/7) λήγει η προθεσμία για ενεργοποίηση της οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιο του, θα γίνει γνωστό τι επιθυμεί ο Παναθηναϊκός να πράξει με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Αναλόγως με την εξέλιξη στο θέμα του «Σόφο» θα απομένουν δύο ή τρεις κινήσεις για να ολοκληρωθεί το ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδας.

Η περίπτωση να προταθεί στον Σχορτσιανίτη νέο συμβόλαιο, με μειωμένες όμως αποδοχές, ολοένα και κερδίζει πιθανότητες καθώς είναι δύσκολο να βρεθούν σέντερ από την ελληνική αγορά και ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν σμολ-φόργουορντ (αντί του Ματσιούλις) και σίγουρα έναν ακόμη ψηλό, πέραν του Έλληνα διεθνούς.