Κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) βρίσκεται στην Κοζάνη. Όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας Ε. Λέκκας η απόφαση πάρθηκε από το υπουργείο Υποδομών επειδή στην περιοχή παρατηρείται από την Τρίτη σεισμική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, την περασμένη Τρίτη στις τρεις το μεσημέρι, έγινε σεισμός μεγέθους 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ -στο ίδιο επίκεντρο που έγινε ο σεισμός του 1995 μεγέθους 6,5 της κλίμακας Ρίχτερ-. Στην περιοχή έγινε και την Τετάρτη σεισμός -στις δυο το μεσημέρι- μεγέθους 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό ,από το υπουργείο Υποδομών σε έκτακτη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Μ. Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Μ. Παπαδόπουλος και μετά από επικοινωνία με τον Γ.Γ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακή αλλά και το τον δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλούτα αποφασίστηκε η άμεση αποστολή κλιμακίου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση σεισμικότητας.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα παρακολουθεί τις τρέχουσες εξελίξεις και τα προβλήματα και θα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επίλυση αυτών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών.