Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Αργεντινός Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο είναι οι αντίπαλοι στον πρώτο ημιτελικό του Γουίμπλεντον, ο οποίος θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Ο Τζόκοβιτς ξεπέρασε σε δύο ώρες και 15 λεπτά το εμπόδιο του Τσέχου Τόμας Μπέρντιχ με 7-6, 6-4,6-3. Ουσιαστικά, δυσκολευτηκε μόνο στο πρώτο σετ (επικράτησε στο τάιμ-μπρεκ), και «ξύπνησε» στο δεύτερο, όταν είδε τον αντίπαλο του με προηγείται 3-0. Με ένα γρήγορο σερί 4-0 πέρασε μπροστά με αποτέλεσμα η συνέχεια να είναι εύκολη για αυτόν.

Ο Τζόκοβιτς είχε όπλο το δυνατό σερβίς (16 άσοι), τέλειωσε το ματς με 78% επιτυχία στο πρώτο σερβίς, ενώ είχε μόλις 13 λάθη, έναντι 25 του Μπέρντιχ.

Θυμίζουμε ότι ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τον τίτλο στο Γουίμπλεντον το 2011, αλλά έχασε πέρυσι στον ημιτελικό από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, απέκλεισε σε δύο ώρες και 16 λεπτά τον Ισπανό Νταβίντ Φερέρ φιναλίστ πριν από ένα μήνα στο Ρολάν Γκαρός.

Ο Ντελ Πότρο επικράτησε 6-2, 6-4,7-6 παρά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε στο δεξί γόνατο. Ο Αργεντινός τενίστας, είχε 16 άσους, 87% στο πρώτο σερβίς, 81% στο παιχνίδι στο φιλέ και τα μισά λάθη από τον αντίπαλο του (11-22).

Ο Ντελ Πότρο έχει κατακτήσει το μοναδικό του τίτλο σε Γκραν Σλαμ το 2009, στη Νέα Υόρκη (είχε νικήσει τον Φέντερερ στον τελικό του Αμερικάνικού Οπεν).