Ο Αντι Μάρεϊ ήταν ο νικητής στον αγώνα θρίλερ κόντρα στον Ισπανό Φερνάντο Βερντάσκο και προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην ημιτελική φάση του Γουίμπλεντον.

Ο Μάρεϊ, παρουσία του σερ Αλεξ Φέργκιουσον (ήταν κοντά του και στη Νεα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν κατέκτησε το αμερικάνικο Οπεν), νίκησε ύστερα από τρεις ώρες και 27 λεπτά, κάνοντας μία μεγάλη ανατροπή. Ο Βερντάσκο πήρε τα δύο πρώτα σετ 6-4,6-3, αλλά ο Σκοτσέζος ισοφάρισε με 6-1,6-4 και στο πέμπτο, έσπασε το σερβίς του Ισπανού στο πιό κρίσημο σημείο. Ο Μάρεϊ επικράτησε τελικά 7-5 και αποθεώθηκε από τους Βρετανούς. Πέρυσι, είχε φτάσει στον τελικό αλλά είχε ηττηθεί από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Στον ημιτελικό της Παρασκευής, ο Μάρεϊ θα αντιμετωπίσει τον Πολωνό Γέρζι Γιάνοβιτς (Νο 22) ο οποίος νίκησε τον συμπατριώτη του Λούκας Κούμποτ με 7-5,6-4,6-4, σε δύο ώρες και επτά λεπτά. Ο Γιάνοβιτς έγινε ο πρώτος Πολωνός που θα αγωνιστεί σε ημιτελικό του Γουίμπλεντον και είχε 30 άσους, 90% στο πρώτο σερβίς και 58 κερδισμένους πόντους.