«Τιάγκο Σίλβα» είναι ο κωδικός της επόμενης επικίνδυνης αποστολής του ανθρώπου που ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα, του Ραούλ Σανγέι.

Η εντολή του προπονητή της καταλανικής ομάδας Τίτο Βιλανόβα στους επικεφαλής των Μπλαουγκράνα είναι σαφής: «Θέλω τον βραζιλιάνο αμυντικό». Ο εκπρόσωπος της Μπάρτσα Τόνι Φρέισα δήλωσε χθες ότι ο σύλλογος θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις που έχει το τεχνικό σταφ ενώ παραδέχτηκε ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται στον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας και αμυντικό ογκόλιθο της Παρί Σεν Ζερμέν, για τον οποιο φέρεται διατεθημένη η Μπάρτσα να δώσει 32 εκατ. ευρώ.

Για την περαίωση –και αυτής –της δύσκολης αποστολής κλήθηκε το στέλεχος της Μπαρτσελόνα Ραούλ Σανγέι, ο οποίος ταξίδεψε το Σαββατοκύριακο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι ήθελε να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει στον Νεϊμάρ να παρευρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Η εφημερίδα «Σπορτ» αποκαλύπτει ωστόσο ότι μετά τη νίκη της Σελεσάο επί της Ισπανίας με 3-0 ο Σανγέι συναντήθηκε στο ξενοδοχείο Σέρατον με τον Τιάγκο Σίλβα και τον μάνατζέρ του Πάουλο Τονιέτο, παρουσία του μέλους του τεχνικού σταφ της Μπάρτσα Αντρε Κούρι.

Ο Σανγέι έχει πάρει εντολή από τους Μπλαουγκράνα να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος αποκάλυψε μετά τον τελικό του Μαρακανά ότι ο προπονητής της Μπάρτσα Τίτο Βιλανόβα τον κάλεσε να ενσωματωθεί στην ομάδα του, στο περιθώριο των αναμετρήσεων του Τσάμπιονς Λιγκ των Καταλανών με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο μάνατζερ του βραζιλιάνου αμυντικού διέψευσε ότι συναντήθηκε με τον Σανγέι αλλά άρπαξε την ευκαιρία να απευθύνει πρόσκληση στην Μπαρτσελόνα να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της. «Λέτε ότι ο Τίτο θέλει τον Τιάγκο, αλλά κάποιος πρέπει να ξεκινήσει να μιλάει. Μας ενδιαφέρει δεν είμαστε ηλίθιοι. Αν κάποιος θέλει να κάνει μία μεταγραφή δεν την κάνει βλέποντας τηλεόραση», δήλωσε ο Τονιέτο.

Η τακτική που ακολουθεί η Μπαρτσελόνα για την προσέλκυση του Τιάγκο Σίλβα έχει κοινά χαρακτηριστικά με την αντίστοιχη που χρησιμοποιήθηκε στη μεταγραφή του Νεϊμάρ. Εκτός του Σανγέι, ρόλο έχει αναλάβει και ο Ντάνι Αλβες ο οποίος γνωρίζει καλά τον Τιάγκο Σίλβα από τη Σελεσάο. «Είναι ακριβώς ο παίκτης που χρειαζόμαστε. Του περιέγραψα τον σύλλογο, τι θα βρει εδώ και τα πλεονεκτήματα της Μπαρτσελόνα».

Το σίριαλ Καβάνι. Τσέλσι ή Παρί Σεν Ζερμέν; Ακόμα και ο Τύπος διχάζεται για το πού θα συνεχίσει την καριέρα του ο ουρουγουανός επιθετικός της Νάπολι. Η ισπανική «Ας» θεωρούσε χθες βέβαιο ότι ο Ματαδόρ έχει συμφωνήσει με την Τσέλσι. Η «Παριζιέν» όμως αποκάλυπτε την ίδια στιγμή ότι ο αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν Λεονάρντο συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Πιερπάολο Τριούλτσι. Η Παρί φέρεται να προσφέρει 58 εκατ. ευρώ στη Νάπολι, η οποία όμως επιμένει να θέλει 63 εκατ. ευρώ, όσα αναφέρει και η ρήτρα του Καβάνι.

n Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση της μεταγραφής του Μάριο Γκόμες από την Μπάγερν στη Φιορεντίνα αντί τιμήματος που εκτιμάται στα 18 εκατ. ευρώ.

n Μεταγραφική περίοδος χωρίς φήμες δεν υφίσταται. Σύμφωνα με την τελευταία φημολογία, ο Ιμπραΐμοβιτς έδωσε εντολή στον μάνατζέρ του να διαπραγματευθεί τη μεταγραφή του στη Ρεάλ!