Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος την σεζόν που πέρασε Ράφικ Τζιμπούρ (20 γκολ) ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Τουρκία.

Ο Τύπος στη γειτονική χώρα αναφέρει ότι ο αλγερινός διεθνής φορ έχει συμφωνήσει σε όλα με την Μπουρσασπόρ τονίζοντας μάλιστα ότι «είναι το νέο αστέρι της ομάδας» και ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίρρηση για την παραχώρηση του.

Δεν είναι πρώτη φορά που τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται στην μετακίνηση του Τζιμπούρ στην Μπουρσασπόρ.

Σημειώνεται ότι αυτό που απομένει είναι οι υπογραφές! Στο μεταξύ πιθανότατα εντός της ημέρας θα φθάσει στην Αθήνα ο αργεντινός επιτελικός μέσος Τσόρι Ντομίνγκες προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας στον Ολυμπιακό.

Ο 32χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από τη Ράγιο Βαγιεκάνο και έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στους Ερυθρόλευκους.

Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, ο 24χρονος σλοβάκος διεθνής εξτρέμ Βλάντιμιρ Βάις σε δηλώσεις σε ΜΜΕ της πατρίδας του τόνισε για το νέο σταθμό στην καριέρα του: «Ηξερα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού εδώ και πέντε-έξι μήνες. Ήθελα να σκεφτώ και να δω τις προτάσεις που θα έχω στο τέλος της σεζόν. Ήμουν ελεύθερος και είχα αρκετές επιλογές. Ανάμεσα στους πιο σοβαρούς υποψηφίους ήταν ο Ολυμπιακός. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο τρόπος που με προσέγγισαν και το πόσο με πίεσαν να με αποκτήσουν. Ένιωσα κολακευμένος. Μετά τις συζητήσεις με τη διοίκηση της ομάδας πήρα την απόφαση μου. Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα της Ευρώπης, με τεράστια ιστορία. Πολλοί με ρώτησαν γιατί πηγαίνω στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τους λέω πως είμαι σε μία ομάδα με εξαιρετικές εγκαταστάσεις, πολλές φιλοδοξίες και μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χαίρομαι πολύ που θα παίξω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ανυπομονώ να δω από κοντά τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Είναι πιστοί και τρελοί με την ομάδα τους. Πιστεύω πως θα είναι μια σπουδαία εμπειρία για μένα και ελπίζω να την απολαύσω. Πριν από τέσσερα χρόνια είχα την ατυχία να υπογράψω στη Μάντσεστερ Σίτι τότε είχε αλλάξει προπονητή. Εχασα κάθε ευκαιρία να παίξω. Η ομάδα δεν με άφηνε να φύγω και πήγα δανεικός σε άλλους συλλόγους, αφού δεν βρισκόταν κάποια να σπάσει το συμβόλαιό μου. Η Πεσκάρα με βοήθησε πολύ και τώρα πήρα τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Είχα προτάσεις από πέντε ομάδες από κάθε χώρα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη. Υπέγραψα τριετές συμβόλαιο, που πιστεύω πως είναι το ιδανικό διάστημα. Θα έχω χρόνο να προσαρμοστώ, να αποδώσω και να κερδίσω πιθανώς την επέκταση της συνεργασίας μας. Για κάθε ποδοσφαιριστή όνειρο είναι να αγωνιστεί στη Ρεάλ. Τώρα όμως είμαι συγκεντρωμένος μόνο στον Ολυμπιακό και θα κοιτάξω πως θα πετύχω. Στην Ελλάδα αγωνίζονται πολλοί καλοί παίκτες, ανάμεσά τους και κάποιοι διεθνείς. Πιστεύω πως μόλις συνηθίσω στον τρόπο παιχνιδιού όλα θα πάνε καλά. Θέλω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κατακτήσει και πάλι το νταμπλ. Θα ήταν επίσης πολύ ωραίο να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρσι ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος στον όμιλό του και συνέχισε στο Γιουρόπα Λιγκ , κάτι που δεν είναι κακό, αλλά πρώτος μας στόχος είναι η επιτυχία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προσωπικά θα είμαι ευχαριστημένος αν αποφύγω τους τραυματισμούς, γιατί εφέτος ταλαιπωρήθηκα αρκετά. Ακόμη έχω κάποιες ενοχλήσεις στον μυ πάνω από το γόνατο, αλλά μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία μας θα είναι απολύτως καλά. Επίσης θα χαρώ αν δεν δεχτώ τόσες κίτρινες όπως στην Ισπανία ή την Ιταλία. Δεν με νοιάζει αν θα πετύχω 20 γκολ ή ένα, αλλά εκείνο που μετράει είναι να κερδίζει η ομάδα».