Στο Μέμφις θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κώστας Κουφός, καθώς οι Ντένβερ Νάγκετς παραχώρησαν τα δικαιώματα του έλληνα άσου στους Γκρίζλις, ως αντάλλαγμα για τον Τζόφρι Λαβερνιέ, που είναι στο Νο 55 των εφετινών ντραφτ. Ο έλληνας διεθνής σέντερ έκανε μία πολύ καλή χρονιά με μέσο όρο 8 πόντους, 6,9 ριμπάουντ και 1,3 κοψίματα, ενώ στους Γκρίζλις αναμένεται να έχει θέση αναπληρωματικού, καθώς στην θέση του κυριαρχεί η παρουσία του Μαρκ Γκασόλ.

Ο Κουφός γνωρίζει πως δεν θα έχει θέση βασικού, ωστόσο, τονίζει πως είναι αποφασισμένος να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, ερχόμενος από τον πάγκο. Αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του στην παρουσίαση του από τη νέα του ομάδα:

«Είμαι εδώ για να παίξω και να δουλέψω σκληρά. Είμαι πολύ τυχερός και ευλογημένος να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και να βρίσκομαι στο ΝΒΑ. Ζω το όνειρό μου, να είμαι ένας νέος σέντερ σε αυτό το πρωτάθλημα και να συνεχίζω να μαθαίνω. Την ίδια στιγμή αισθάνομαι πολύ σίγουρος για τις δυνατότητές μου και τι μπορώ να προσφέρω. Μπορώ να παίξω οποιοδήποτε ρόλο μου ζητήσει ο προπονητής μου.»