Το νέκταρ της κατάκτησης ενός τίτλου είναι σαφώς πολύ γλυκό, αλλά και οι τιμές όπως αυτή που έλαβε ο Γιώργος Μπαρτζώκας την Παρασκευή το μεσημέρι είναι ξεχωριστές.

Πρόκειται για την κορυφαία διάκριση στην καριέρα του Έλληνα τεχνικού, που αναδείχθηκε από την Ευρωλίγκα προπονητής της χρονιάς, έχοντας μάλιστα ψηφιστεί από τους συναδέλφους του προπονητές από όλη την Ευρώπη !

«Αυτές τις στιγμές είναι που νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή που έχεις κάνει να ασχοληθείς με αυτό τον όμορφο χώρο όπως είναι το μπάσκετ. Τότε σου έρχονται στο μυαλό όλα όσα έχεις περάσει άσχημα και καλά και έχεις ένα αίσθημα χαράς και ικανοποίησης » ήταν τα πρώτα του λόγια στα «ΝΕΑ» τη στιγμή μάλιστα που όχι απλά συνεχίζει στον Ολυμπιακό, αλλά είναι ακόμα πιο ενισχυμένος αφού οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν έκαναν απλά αναβάθμιση στις αποδοχές του αλλά επέκτειναν τη συνεργασία για έναν ακόμα χρόνο. Και αυτό μάλιστα χωρίς να ασχοληθούν με την Φενέρμπαχτσε που ήθελε να πληρώσει και buy out 1.000.000 ευρώ στους Πρωταθλητές Ευρώπης για να τους «κλέψει» τον προπονητή !

Τα λεφτά δεν παρέκαμψαν το συναίσθημα και για τις δύο πλευρές που έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετική σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας.

Σαφώς και ο κόουτς θα έπαιρνε περισσότερα χρήματα στην Τουρκία, αλλά δεν ήθελε να «προδώσει» την ομάδα της καρδιάς του με την οποία έζησε τον απόλυτο θρίαμβο τον Μαϊο στο Λονδίνο, κάνοντας τα παιδικά του όνειρα πραγματικότητα. Κάτι πραγματικά σπάνιο που δεν εξαγοράζεται ούτε με όλα τα λεφτά του κόσμου.

Η Ευρωλίγκα έχει αφιερώσει ένα ιδιαίτερα κολακευτικό άρθρο στον Γιώργο Μπαρτζώκα λέγοντας πως στάθηκε όρθιος διαδεχόμενος τον μεγάλο Ιβκοβιτς και έκανε το εκπληκτικό back to back κατακτώντας και πάλι την Ευρωλίγκα.

Μάλιστα στο αφιέρωμα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο πως κράτησε ο κόουτς την ομάδα. Αναφέρει επίσης πως ενώ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με βαριά ήττα από την Εφές Αναντολού με 26 πόντους εκτός και μετά είχε ένα ακόμα σόκ από την ήττα με 17 πόντους από την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, ο Μπαρτζώκας έμεινε ψύχραιμος και έφερε την ομάδα στο σωστό δρόμο με ένα συνεχόμενο σερί μεγάλων νικών φτάνοντας μέχρι το Λονδίνο, όπου η ομάδα του έπαιξε το απόλυτο μπάσκετ καταφέρνοντας να πάρει το τρόπαιο αλλάζοντας πρόσωπο μέσα σε 48 ώρες.

Με εκπληκτική άμυνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό και με εκπληκτική επίθεση στον τελικό, έγραψε ιστορία.

«Ειλικρινά είναι πολύ σημαντική στιγμή για μένα, την οποία θέλω να αφιερώσω και να μοιραστώ αφ’ ενός με τους προέδρους που μου έδειξαν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη, με τους συνεργάτες μου για τη συνεργασία που έχουμε και φυσικά με τους παίκτες μου που βγάλαμε μια ομαδική δουλειά στο γήπεδο. Απλά μετά από τόσα χρόνια προσπάθεια λες μέσα σου: Άξιζε τον κόπο, ιδιαίτερα όταν ζεις τέτοιες στιγμές και σε τιμούν με αυτό τον τρόπο» κατέληξε στις δηλώσεις του στα «ΝΕΑ» ο πρώτος Έλληνας τεχνικός στην ιστορία που κατέκτησε την Ευρωλίγκα !