Με βομβιστική επίθεση την οποία ακολούθησαν έφοδοι ένοπλων επιτέθηκαν Ταλιμπάν στο προεδρικό μέγαρο του Αφγανιστάν και τα γύρω κτίρια, ανάμεσά τους και το αρχηγείο της CIA στη χώρα.

Στα διασταυρούμενα πυρά βρέθηκαν δημοσιογράφοι και κόσμος που είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται για επικείμενη εκδήλωση, παρουσία του προέδρου Καρζάι, και ακόμη και μαθητές που πήγαιναν σε σχολεία. Η επίθεση έληξε με το θάνατο όλων των επιτιθέμενων, σύμφωνα με την αστυνομία.

H επίθεση ξεκίνησε στις 06:30 (τοπική ώρα). Αριθμός βομβιστών αυτοκτονίας επιτέθηκε στο προεδρικό μέγαρο, το υπουργείο Άμυνας και το ξενοδοχείο Αριάνα, το οποίο στεγάζει το αρχηγείο της CIA στο Αφγανιστάν.

Μάρτυρες στο σημείο ανέφεραν πως ακούστηκαν περίπου έξι εκρήξεις πριν αρχίσει η ανταλλαγή πυρών με τους ενόπλους που έκαναν έφοδο.

Όπως αναφέρει το Reuters, από το σημείο όπου στεγάζεται το αρχηγείο της CIA υψώθηκε μαύρος καπνός. Αφγανοί αξιωματούχοι ανέφερε πως ένοπλοι κατάφεραν να μπουν σε κοντινό κτίριο.

Περίπου μίαμιση ώρα αργότερα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως η επίθεση έληξε με τον θάνατο όλων των ενόπλων. Αξιωματούχοι μιλούσαν για πέντε νεκρούς ενόπλους και δύο νεκρούς φρουρούς.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, με μήνυμα του εκπροσώπου τους Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ σε δημοσιογράφους στην Καμπούλ.