Η ιταλική Βουλή ασχολήθηκε και με την πιθανή μεταγραφή του Γιώργου Κατίδη στη Νοβάρα (ομάδα Β' κατηγορίας)!

Ο βουλευτής  Φάμπιο Λαβάνιο κατέθεσε ερώτηση στην υπουργό Αθλητισμού Ζοσέφα Ιντεμ και στον υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του για το γκολ που πέτυχε στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέροια.

«Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα, πρέπει να είναι φορείς αξιών και γενικότερα υγειών παραδειγμάτων προς τους Νέους. Ελπίζω να παρέμβουν οι παράγοντες της λίγκας και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Η Νοβάρα υποβαθμίζει τις αντιδράσεις που υπάρχουν για αυτή τη μεταγραφή», είπε ο Λαβάνιο.

Αντίδραση υπήρξε και από την Ενωση Μακάμπι μιάς οργάνωσης η οποία έχει στόχο να στηρίξει την αθλητική και πολιτιστική συνεργασία, μεταξύ ιταλικών και εβραϊκών οικογενειών και κοινοτήτων. 

«Ο παπούς μου ο οποίος ήταν στο Αουσβιτς δεν είχε δεύτερη ευκαιρία. Και δεν προκάλεσε ποτέ κανέναν», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Μακάμπι, Βιτόριο Λάπγουορθ «Το ιταλικό ποδόσφαιρο, στο οποίο συχνά γίνονται επεισόδια στις εξέδρες, δεν χρειάζεται άλλη αφορμή για ένταση».

Η άποψη της Νοβάρα: «Κάθε άνθρωπος χρειάζεται μία δεύτερη ευκαιρία», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής, Μάσιμο Ντε Σάλβο, ο οποίος παραδέχτηκε πως «η κίνηση του Κατίδη ήταν ασεβής προς εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν υποφέρει».
     

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από