«Ο κ. Σαμαράς έφαγε ένα χαστούκι από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και το μεγάλο λαϊκό κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας. Χαστούκι που ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου. Το κύρος του και το όποιο κύρος της κυβέρνησής του κουρελιάστηκε», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Φεστιβάλ Resistance 2013 στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.

«Να μου το θυμηθείτε: Το τέλος του θα είναι πιθανότατα μια επανάληψη του τέλους του Παπανδρέου» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την τρικομματική κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η ΔΗΜΑΡ, κάτω από την πίεση του κινήματος και μπροστά στον ακροδεξιό αυταρχισμό του Σαμαρά, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Επιτέλους, θα λέγαμε. Και πολύ άντεξε».

Κατόπιν, επιτέθηκε στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Βενιζέλος της λίστας Λαγκάρντ, του κουρέματος και της προσυπογραφής κάθε βάρβαρου μέτρου, ξέχασε για άλλη μια φορά τις χτεσινές του υποσχέσεις και παραμένει όμηρος του Σαμαρά και μπάστακας των μνημονίων».

Σχολιάζοντας την δικομματική, πλέον, κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Πάμε για μια κυβέρνηση δύο κομμάτων. Αλλά όχι οποιωνδήποτε δύο κομμάτων. Των δύο κομμάτων που έφεραν την Ελλάδα ως εδώ. Που έκαναν τη διαφθορά τρόπο διακυβέρνησης, την αδιαφάνεια επάγγελμα, το ρουσφέτι λειτούργημα και τη δημοκρατία υπηρέτρια των επιδιώξεών τους. Σώσον Κύριε τον λαόν σου από τους επίδοξους σωτήρες του».

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει για μεγάλο χρονικό διάστημα: «Αυτό το κολοβό και δύσμορφο πολιτικό σχήμα, αυτή η σύμπραξη από ιδιοτέλειες, φόβους και συμφέροντα που παριστάνει την κυβέρνηση, δεν μπορεί να μακροημερεύσει. Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες. Δεν θα τους αφήσει ο λαός μας σε καμιά περίπτωση να πάρουν ανάσα. Είναι δουλειά του λαού να τους ανατρέψει -και θα τους ανατρέψει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από