Τη χορήγηση 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ αποφάσισε χθες η Περιφέρεια Αττικής. Το ποσό θα καλύψει μέρος του κόστους για την ολοκλήρωση του έργου.

«Ο χώρος του παλαιού γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα ορόσημο της ευρύτερης περιοχής και περιέχει έναν ιδιαίτερο και δυνατό συμβολισμό που δεν θέλουμε και δεν πρέπει να αγνοήσουμε», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και πρόσθεσε: «Ενδεχόμενη κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βοηθήσει στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής, αφού θα αποτελέσει πόλο αθλητικής και οικονομικής ανάπτυξης».

Ο κ. Σγουρός κάλεσε επίσης τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ να συνδράμουν ώστε να συμπληρωθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την κατασκευή του γηπέδου. Σημείωσε πάντως ότι το έργο μπορεί να υλοποιηθεί με τη μορφή Σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), κάτι για το οποίο ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις.

«Σε κάθε περίπτωση εμείς θα προχωρήσουμε μόνο με εξασφαλισμένη την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο και με πλήρη έλεγχο όλων των συμβάσεων που θα χρειαστούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην ανάγκη τήρησης των χωροταξικών και περιβαλλοντικών παραγόντων στο πλαίσιο της μελέτης και του σχεδιασμού του γηπέδου.

n O Δημήτρης Μελισσανίδης επαίνεσε με δηλώσεις του τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την επιχορήγηση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο κ. Μελισσανίδης δήλωσε: «Τιμά τον λόγο του ο Γιάννης Σγουρός. Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία, αλλά πολύ απλά απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι άνδρας και ότι φοράει παντελόνια. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν ξέχασε την υπόσχεσή του απέναντι στην ΑΕΚ και έδειξε ότι τα όσα έλεγε όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν απλές δηλώσεις, αλλά έμπρακτη υποστήριξη στο μεγάλο όραμα όλων των οπαδών της ομάδας μας».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον κ. Σγουρό είχαν επισκεφθεί πριν από αρκετό καιρό ο τότε πρόεδρος της Ενωσης Σταύρος Αδαμίδης με τον Πέτρο Παππά, του οποίου είναι προσωπικός φίλος, και ζήτησαν οικονομική βοήθεια για την κατασκευή του γηπέδου. Τότε ο κ. Σγουρός είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει, κάτι που τελικά έγινε πραγματικότητα.