Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπορεί να κυριαρχεί τα τρία τελευταία χρόνια στη Φόρμουλα 1, αλλά δεν είχε καταφέρει να νικήσει στον Καναδά ή στις ΗΠΑ! Από την πίστα Ζιλ Βιλνέβ στο Μόντρεαλ δεν είχε καλές αναμνήσεις, χθες όμως αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία για πρώτη φορά!

Ο Φέτελ είχε την pole position και αφού άρχισε τον αγώνα από την πρώτη θέση δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να φτάσει στη νίκη. Ουσιαστικά, το ενδιαφέρον εντοπίστηκε στη μονομαχία του Αλόνσο με τον Χάμιλτον για τη δεύτερη θέση.

«Είχαμε καλούς αγώνες και στα προηγούμενα γκραν πρι στο Μόντρεαλ, αλλά δεν ερχόταν η νίκη. Αυτή τη φορά, τα καταφέραμε. Σπουδαίο συναίσθημα να είσαι νικητής για πρώτη φορά σε μία πίστα. Το σημαντικό ήταν το καλό ξεκίνημα», είπε ο Φέτελ που οδηγούσε χωρίς πίεση ώστε σε κάποιες στροφές φάνηκε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του:

«Αυτά λειτούργησαν σαν καμπανάκι. Είναι εύκολο όταν έχεις τέτοια απόσταση από τους υπόλοιπους να χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου. Ηταν όμως αρκετά μακριά από όλους, από την αρχή του αγώνα και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να του συμβεί», ήταν το σχόλιο του διευθυντή της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ.

Ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε δεύτερος παρότι ξεκίνησε τον αγώνα από την έκτη θέση. «Υστερα από ένα δύσκολο διήμερο, η δεύτερη θέση μάς δίνει ακόμα και μια γεύση νίκης», σημείωσε ο ισπανός οδηγός της Ferrari.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο άλλος οδηγός της Ferrari, ο Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος είχε ένα ατύχημα στις κατατακτήριες δοκιμές, ξεκίνησε τον αγώνα από τη 16η θέση, αλλά τελικά τερμάτισε στην όγδοη.

Ασχημη εμφάνιση από τη Lotus με τους Ράικονεν και Γκροζάν να τερματίζουν στην 9η και 13η θέση αντίστοιχα, ενώ η MacLaren δεν κατάφερε να πάρει βαθμό!

Τα αποτελέσματα: 1. Φέτελ (Red Bull), 2. Αλόνσο (Ferrari), 3. Χάμιλτον (Mercedes), 4. Γουέμπερ (Red Bull), 5. Ρόσμπεργκ (Mercedes), 6. Βερνιέ (Toro Rosso), 7. Ντι Ρέστα (Force India), 8. Μάσα (Ferrari), 9. Ράικονεν (Lotus), Σουτίλ (Force India).

– Στη βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Φέτελ με 132 βαθμούς και ακολουθούν, οι Αλόνσο 96, Ράικονεν 88, Χάμιλτον 77, Γουέμπερ 69.

–Στους κατασκευαστές προηγείται η Red Bull με 201 βαθμούς και ακολουθούν, Ferrari 145, Mercedes 134, Lotus 114.