Η Σερένα Ουίλιαμς νίκησε 6-4,6-4 την κάτοχο του τίτλου Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα και κατέκτησε τον τρόπαιο στο Ρολάν Γκαρός ύστερα από ένδεκα ολόκληρα χρόνια.

Η 32χρονη Αμερικανίδα έκανε εξαιρετική εμφάνιση και είναι χαρακτηριστικό ότι πήρε το τελευταίο γκέιμ του αγώνα με τρεις άσους! Είναι ο δεύτερος τίτλος της Σερένα Ουίλιαμς στο Παρίσι και ο 16ος σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Εχει κατακτήσει από πέντε φορές το όπεν της Αυστραλίας και το Γουίμπλεντον, τέσσερις το Αμερικάνικο όπεν και δύο φορές το Ρολάν Γκαρός.

Η Αμερικανίδα έπαιξε σπουδαίο τένις απέναντι σε μία εξίσου εξαιρετική Σαράποβα. Η Ουίλιαμς πίεσε στο σερβίς της αντιπάλου της και έτσι της δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ουίλλιαμς είχε 4/15 στις προσπάθειες να «σπάσει το σερβίς» (οι τρεις στο πρώτο σετ), ενώ η Σαράποβα, μόλις 2/2!

Στο πρώτο σετ, η ρωσίδα τενίστρια προηγήθηκε 2-0, αλλά η Ουίλλιαμς απάντησε και πέρασε μπροστά με 4-2. Η Σαράποβα ισοφάρισε (4-4), αλλά και πάλι η αμερικανίδα είχε τον τρόπο να πάρει τα επόμενα δύο γκέιμ και να νικήσει στο πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, η Ουίλλιαμς «έσπασε» το σερβίς της Σαράποβα στο τρίτο γκέιμ, προηγήθηκε 2-1 και στη συνέχεια έλεγχε το ματς έως το τέλος.

Η 32χρονη Αμερικανίδα είχε 10 άσους (έναντι δύο), 77% στο πρώτο σερβίς (έναντι 44% της Σαράποβα), 83% στις προσπάθειες της στο φιλέ (10/12) και ακόμα, 29 κερδισμένους πόντους (έναντι 10). Η Σαράποβα έκανε τέσσερα λιγότερα λάθη (17 έναντι 21), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να επαναλάβει την περυσινή της επιτυχία.

«Είμαι ευτυχισμένη, αγαπώ αυτή την πόλη και θέλω να έρθω να νικήσω στο Ρολάν Γκαρός και του χρόνου», είπε η Σερένα Ουίλλιαμς, απευθυνόμενη στο κοινό και μάλιστα μιλώντας γαλλικά. Η Ουίλλιαμς περνάει αρκετό διάστημα στο Παρίσι, αφού εκεί είναι ο προπονητής της, Πατρίκ Μουράτογλου, ενώ ασχολείται και με σχεδιασμό ρούχων. .