Την εξόντωση 6.000.000 Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Γ’ Ράιχ αρνείται έπειτα από επτά δεκαετίες η Χρυσή Αυγή, κορυφώνοντας τις προκλήσεις της εντός του Κοινοβουλίου. Πρωταγωνιστής στη νέα χρυσαυγίτικη «ανατριχίλα» ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έσπευσε χθες να εκμεταλλευθεί το νομοθετικό κενό για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος και να προσθέσει νέες πληγές στη διεθνή εικόνα της χώρας.

Ο βουλευτής του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου προχώρησε σε μια πρωτοφανή επίδειξη αντισημιτισμού από το βήμα της Βουλής με προφανή στόχο, όπως εκτιμούσαν κυβερνητικοί παράγοντες, να προκαλέσει και τους βουλευτές του τρικομματικού συνασπισμού την ώρα που συγκρούονται για το περιεχόμενο μιας αντιρατσιστικής νομοθετικής παρέμβασης.

Οι ίδιοι παράγοντες δεν απέκλειαν την πιθανότητα μετά το χθεσινό φιλοναζιστικό παραλήρημα στη Βουλή να επανέλθουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στον δρόμο ενός συμβιβασμού για τον αντιρατσιστικό νόμο. Εξάλλου, τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής καταδίκασε εκ νέου από το Ελσίνκι ο Αντώνης Σαμαράς, διαχωρίζοντας πλήρως το νεοναζιστικό μόρφωμα από τους ψηφοφόρους που το ακολουθούν.. Οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς», ανέφερε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στη φινλανδική εφημερίδα «Helsinking Sanoat».

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. Αφορμή για τη νεοναζιστική πρόκληση στάθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, σχολιάζοντας τη μη έλευση στην Προκαταρκτική Επιτροπή του ισραηλινού πρώην διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας επενδύσεων, Σάμπι Μιωνή –το όνομα του οποίου καταγράφεται στη μεγαλύτερη κατάθεση της λίστας Λαγκάρντ, ύψους 550 εκατ. δολαρίων -, φωτογράφισε τον εαυτό του ως «αρνητή του Ολοκαυτώματος των Εβραίων» και των χιτλερικών θαλάμων αερίων.

Ειδικότερα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής, αναφερόμενος στην άρνηση του ισραηλινού επιχειρηματία να παραστεί στην Προκαταρκτική με την αιτιολογία ότι «σε αυτή συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος από τους Ναζί», έβγαλε το κοινοβουλευτικό του προσωπείο και αποκάλυψε το φιλοναζιστικό του πρόσωπο, λέγοντας: «Και φυσικά συμμετέχουν στην Επιτροπή αρνητές του Ολοκαυτώματος», εννοώντας τον… εαυτό του αφού εκείνος είναι ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή. Ο κ. Κασιδιάρης δε, πρόσθεσε: «Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο δολοφονικό κράτος των σιωνιστών. Αυτός ο κύριος, όταν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας, θα πάει στη Δικαιοσύνη».

Η πρόκληση Κασιδιάρη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», καθώς είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται εν τός του Κοινοβουλίου τέτοια άποψη. Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου ζήτησε την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου, ρωτώντας τον εάν γνωρίζει τι ποινές προβλέπει η γερμανική Δικαιοσύνη για αντίστοιχες αναφορές. «Πέρασε από το βήμα ο αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. Υπάρχει ποινική αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς; Οταν σας έλεγε η ΔΗΜΑΡ για την ανάγκη του αντιρατσιστικού νόμου έρχεται η πραγματικότητα να σας δείξει την αναγκαιότητά του».

Αμεση ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Προκαταρκτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «γεμάτη ρατσισμό και φιλοναζισμό ομιλία του κ. Κασιδιάρη». Από την πλευρά τους, οι χρυσαυγίτες βουλευτές άδραξαν την ευκαιρία για να δημιουργήσουν πανικό εντός της αίθουσας της Ολομέλειας αρχίζοντας να φωνάζουν: «Να μας τα πει αυτά η Ρεπούση, η οποία αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων».

Απαντώντας ο κ. Αθανασίου στην ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ είπε ότι στην πρόταση της ΝΔ συμπεριλαμβάνεται πρόβλεψη για καταδίκη των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Αμέσως μετά ωστόσο ο κ. Οικονόμου επανήλθε στο θέμα υποστηρίζοντας: «Για αναφορές σαν του κ. Κασιδιάρη σε χώρες όπου υπάρχει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο τιμωρείται κανείς με 5 χρόνια φυλάκισης».

ΚΑΤΑ ΡΕΠΟΥΣΗ. Λίγο αργότερα, στη δευτερολογία του, ο κ. Κασιδιάρης επανήλθε στο θέμα καλώντας τη ΔΗΜΑΡ να σταματήσει να αναφέρεται σε Ολοκαυτώματα. «Το συγκεκριμένο κόμμα έχει στις τάξεις του υποκείμενα που αρνούνται τα Ολοκαυτώματα. Μιλάω για την κυρία Ρεπούση, και σε αυτή την ιστορία είναι υπεύθυνη και η ΝΔ που εξέδωσε το άθλιο βιβλίο της. Δεν θα κάνετε την Ελλάδα Γερμανία, δεν θα σας το επιτρέψει η Χρυσή Αυγή», είπε οργισμένος ο κ. Κασιδιάρης.

Η προκλητική θέση του βουλευτή οδήγησε στην παρέμβαση της αντιπρόεδρου της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ζήτησε τη διαγραφή της λέξης «υποκείμενα» από τα Πρακτικά. «Οσο και αν διαφωνώ με την κυρία Ρεπούση, αυτή η λέξη δεν επιτρέπεται», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κόλλια-Τσαρουχά.