Σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια προχώρησε η Χρυσή Αυγή, η οποία την Τρίτη έσπευσε να καταθέσει αυτό που αποκαλεί τη δική της πρόταση για αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ, που μιλούν για θρασεία και προσβλητική προς το δημοκρατικό αίσθημα των Ελλήνων, ενέργεια.

Πρόκειται για μια πρόταση που κινείται στο εντελώς αντίθετο ρεύμα από αυτό των κομμάτων του συνταγματικού τόξου και υιοθετώντας μια στρεβλή λογική κάνει λόγο για «πάταξη ρατσισμού κατά των… Ελλήνων», προβλέπει αυστηρότερες ποινές κατά των λαθρομεταναστών και τη φυλάκιση όποιου « με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας σε βάρος Ελλήνων»!

Η σχετική ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, στην οποία το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου δεν παραλείπει να επιτεθεί ονομαστικά στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, έχει ως εξής:

«Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόταση Νόμου για την πάταξη του ρατσισμού κατά των Ελλήνων

Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε: ο μοναδικός ρατσισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Τα συστημικά κόμματα διαγωνίζονταν για ημέρες ολόκληρες, ποιο θα καταθέσει το πιο αυστηρό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για να διαιωνίσει την παραβατικότητα και να κάνει τους Έλληνες μειοψηφία μέσα στη χώρα μας. Η απάντησή μας σε αυτό το αίσχος ήρθε άμεσα από το Νομικό Τμήμα της Χρυσής Αυγής. Στη σχετική Πρόταση Νόμου που κατέθεσε σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου αναφέρονται λεπτομερώς οι νομικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, ώστε να περιοριστεί άμεσα η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών.

Εκτός αυτού, η Πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής περιέχει και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να παταχθούν οι υβριστές της Ελληνικής Ιστορίας. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα στο γενικό «αντιρατσιστικό» κλίμα εμφανίστηκε πάλι η αλήστου μνήμης Ρεπούση, για να αμφισβητήσει ακόμη και τον χορό του Ζαλόγγου. Για την πάταξη τέτοιων θλιβερών φαινομένων που στοχεύουν στον αφελληνισμό της Πατρίδας μας, το σχέδιο Νόμου που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή προβλέπει αυστηρότατες ποινές».

Η προκλητική κατάθεση της πρότασης της Χρυσής Αυγής προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

«Μεγάλες οι ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», λέει το ΠΑΣΟΚ

Η θρασεία κίνηση της Χρυσής Αυγής να καταθέσει πρόταση «αντιρατσιστικού» νόμου, αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, και πρωτίστως της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι προφανές ότι δεν αρκεί η ομόθυμη απόκρουση των κινήσεων του ναζιστικού μορφώματος. Πρέπει να ψηφισθεί επειγόντως ένας νέος νόμος ευρύτατης αποδοχής με βάση την κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που προτάσσεται χρονικά στην κοινοβουλευτική διαδικασία» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Προστίθεται παράλληλα ότι «πρέπει να εφαρμοσθεί το εθνικό σχέδιο διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, ώστε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών να ενισχυθεί με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή έννομη τάξη».

ΔΗΜΑΡ: «Προσβολή στο δημοκρατικό αίσθημα των Ελλήνων»

Προσβλητική χαρακτήρισε η ΔΗΜΑΡ την πρόταση αντιρατσιστικού νόμου που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή: «Προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα των Ελλήνων πολιτών και ταυτόχρονα αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την αδήριτη ανάγκη το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων της χώρας και των προοδευτικών πολιτών να ορθώσουν αρραγές μέτωπο απέναντι στο νεοναζισμό και το ρατσισμό. Η πρόταση νόμου που έχουν καταθέσει στη βουλή η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ ακριβώς αυτό το στόχο υπηρετεί» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.