Τη φανέλα με το νούμερο 9, που παραπέμπει σε γνωστή κινηματογραφική ταινία, θα μπορούσε να φορέσει ο άλλοτε μεγαλοπαράγοντας της ΑΕΚ Μάκης Ψωμιάδης την επόμενη φορά που θα καθήσει στο εδώλιο, έπειτα από οκτώ αναβολές της δίκης του για την υπεξαίρεση από το ταμείο της ΑΕΚ.

Στο παρά πέντε της εκδίκασης της υπόθεσης που αναβλήθηκε και χθες ο γνωστός και ως Big Mac κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τον νόμο πατώντας σε δικονομικά εμπόδια που κρατούν δεμένα τα χέρια των δικαστών που θα τον κρίνουν. Το επιτελείο των νομικών του (Χρήστος Μυλωνόπουλος, Αγγελος Πάρσαλης και Χρήστος Στάθης) έθεσε υπόψη των δικαστών ότι ο πελάτης του μπορεί μεν να παραδόθηκε προ μηνών από τις Αρχές των Σκοπίων στην Ελλάδα, αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα εκεί το κρίσιμο ζήτημα της έκδοσής του για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Σύμφωνα με τη θέση του κατηγορούμενου, το πρωτόδικο δικαστήριο, ύστερα από αλλεπάλληλα αιτήματα των εισαγγελικών Αρχών της χώρας μας είχε πει ναι στην έκδοσή του, αλλά εκείνος, όπως είχε δικαίωμα, άσκησε έφεση κατά της επίμαχης ετυμηγορίας.

Ετσι, για να είναι έγκυρη η παράδοσή του και πολύ περισσότερο η ενδεχόμενη τιμωρία του από ελληνικό δικαστήριο, θα πρέπει πρώτα η έκδοσή του να έχει καταστεί αμετάκλητη. Σε διαφορετική περίπτωση, η πιθανή καταδίκη του θα είναι στον αέρα και ο Μάκης Ψωμιάδης θα έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διεκδικώντας αποζημίωση για άδικη τιμωρία.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό αγκάθι της υπόθεσης, με… ρίζα τα Σκόπια. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, η απόφαση των Σκοπίων αφορά μόνο τη μία από τις δύο πράξεις της υπεξαίρεσης που έχουν φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης τον εντολέα τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως ακόμα και αν επικυρωθεί η έκδοσή του από το ανώτερο δικαστήριο της χώρας που είχε βρει καταφύγιο φεύγοντας από την Ελλάδα και πάλι θα είναι δύσκολο να κριθεί από το Εφετείο της Αθήνας για το σύνολο της υπεξαίρεσης των 21,5 εκατ. ευρώ που φέρεται να έχει διαπράξει όταν ήταν στην ΑΕΚ.

Υπό το βάρος αυτών των δεδομένων, οι δικαστές αποφάσισαν να αναβάλουν την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 18 Σεπτεμβρίου.

«Θέλω πολύ να πω ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ένας καταπληκτικός τύπος. Καταφέρνει να βγαίνει νικητής εννέα συνεχόμενα χρόνια. Παίζει μόνος του απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο, την ΑΕΚ, τη Δικαιοσύνη και τη λογική, αλλά καταφέρνει πάντα να μας κερδίζει εννέα συνεχόμενα χρόνια με αποδεδειγμένα εγκλήματα. Δεν θέλω κάτι άλλο να δηλώσω, απλά ειλικρινά του βγάζω το καπέλο και ας προβληματιστεί οποιοσδήποτε στη χώρα που ζούμε ποια θα είναι η συνέχεια από δω και πέρα». Με τα λόγια αυτά ο Ντέμης Νικολαΐδης έδειξε ότι ο Ψωμιάδης, με ποδοσφαιρικούς όρους, φαίνεται ότι παίζει μπάλα σε δικό του γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν στην επόμενη δικάσιμο η ΑΕΚ λόγω των οικονομικών προβλημάτων δεν είναι πλέον ΠΑΕ, θα μπορεί να την εκπροσωπήσει σε περίπτωση πτώχευσης ο σύνδικος πτώχευσης.