Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ», να διευρυνθεί το κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου και να παραπεμφθεί πέρα από τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος για ένα ακόμα κακούργημα, αυτό της απιστίας περί την υπηρεσία.

Ωστόσο, την έγκριση τυχόν διεύρυνσης του κατηγορητηρίου θα πρέπει να τη δώσει η Ολομέλεια της Βουλής, αφού προηγουμένως η πρόταση έχει τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Προανακριτικής και έχουν συνυπογράψει τουλάχιστον 30 βουλευτές για να συζητηθεί.

Οι νέες εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται μετά τα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που έφθασαν στην Προανακριτική Επιτροπή και από τα οποία προκύπτει ότι η Γαλλία διαβίβασε επίσημα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών τη λίστα «Λαγκάρντ» για να αξιοποιηθεί για φορολογικούς -και μόνο- λόγους.

Παράλληλα, μέχρι τις 10 Ιουνίου αναμένεται να φτάσει στην Προανακριτική το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Στο μεταξύ, στην Προανακριτική Επιτροπή καταθέτει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης καθώς σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για περίεργες συμπεριφορές μελών του υπουργικού συμβουλίου γύρω από την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ».