Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και θριάμβευσε στο Γκραν Πρι του Μονακό, η νίκη του όμως αμφισβητείται από άλλες δύο ομάδες!

Ferrari και Red Bull κατήγγειλαν στη διεθνή ομοσπονδία ότι μετά το ισπανικό γκραν πρι η Mercedes έκανε παράτυπα νέες δοκιμές ελαστικών με την Pirelli. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι οι τρεις ομάδες θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για αυτό το θέμα.

«Θέλουμε σαφήνεια και γι’ αυτό διαμαρτυρηθήκαμε πριν από τον αγώνα», υποστήριξε ο διευθυντής της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ.

Οι αγωνοδίκες έχουν επικυρώσει βέβαια το αποτέλεσμα, ωστόσο η υπόθεση αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον.

Ο αγώνας πάντως ήταν επεισοδιακός, αφού σημειώθηκαν αρκετά ατυχήματα με συνέπεια το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπει αρκετές φορές στην πίστα.

Ο Ρόσμπεργκ είχε την pole position και έτσι ήταν πρώτος από το ξεκίνημα έως την καρό σημαία. «Η ομάδα μού έδωσε ένα σπουδαίο μονοθέσιο και είναι φανταστικό πόσο το βελτίωσαν» είπε ο γερμανός οδηγός, ο οποίος επανέλαβε τον θρίαμβο του πατέρα του Κέκε Ρόσμπεργκ, που ήταν νικητής στο Μονακό το 1983.

Πρώτα το μονοθέσιο του Φελίπε Μάσα έπεσε πάνω στις μπαριέρες (30ός γύρος) και ακολούθησε η σύγκρουση του Τσίλντον με τον Μαλδονάδο (46ος γύρος), αλλά και του Γκροζάν με τον Ρικιάρντο (63ος).

Μετά τον Ρόσμπεργκ τερμάτισαν οι δύο οδηγοί της Red Bull (Φέτελ και Γουέμπερ), ενώ ακολούθησαν οι Χάμιλτον (Mercedes), Σουτίλ (Force India), Μπάτον (McLaren), Αλόνσο (Ferrari), Βερνιέ (Toro Rosso).

Στη βαθμολογία των οδηγών: Φέτελ 107, Ράικονεν 86, Αλόνσο 78, Χάμιλτον 62. Στους κατασκευαστές: Red Bull 164, Ferrari 123, Lotus 112, Mercedes 109.