Στη Μόσχα βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος προκειμένου να λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια. Στο περιθώριο της διάσκεψης συναντήθηκε με τον ρώσο ομόλογό του  Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξουσιοδοτημένος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επέδωσε στον κ. Σοϊγκού επιστολή του κ. Παπούλια προς τον ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία περιέχει πρόσκληση του έλληνα Προέδρου προς τον ρώσο ομόλογό του για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στην Διεθνή Διάσκεψη λαμβάνουν μέρος υπουργοί Άμυνας από διάφορες κυβερνήσεις, αλλά και από χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο έλληνας υπουργός μίλησε το απόγευμα στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια με θέμα: «Προκλήσεις ασφαλείας στη Μεσόγειο», αναφερόμενος διεξοδικά στους κινδύνους που προκύπτουν στη λεκάνη της Μεσογείου από τις ραγδαίες ανατροπές που συντελούνται στις χώρες της περιοχής.

Κατά τη συνάντησή του -σε διμερές επίπεδο- με τον ρώσο Υπουργό Άμυνας κ. Σοϊγκού, ο κ. Παναγιωτόπουλος συζήτησε μεταξύ των άλλων όλα τα θέματα αμυντικής συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου αλλά και στη Βόρειο Αφρική, με ισχυρούς καταλύτες –μεταξύ των άλλων- τις ανατροπές στη Συρία, στη Λιβύη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από