Σε λειτουργική κερδοφορία αναμένεται να περάσει φέτος το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, το οποίο ως το τέλος του χρόνου -εκτός απροόπτου- θα παραδοθεί σε ιδιώτη επενδυτή.

Παρά το γεγονός ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου εμφανίστηκαν μειωμένα κατά 18% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, τον Απρίλιο και τον Μάϊο όχι μόνο καλύφθηκαν οι απώλειες, αλλά ο τζίρος αυξήθηκε κατά περίπου 15%.

Η διοίκηση της επιχείρησης που βλέπει τις τελευταίες μέρες την πληρότητα του Αστέρα να αγγίζει το 80%, εκτιμά ότι το 2015 θα έρθουν και τα πρώτα καθαρά κέρδη για το συγκρότημα (μετά από φόρους). Το σχέδιο αναδιοργάνωσης της επιχείρησης που τέθηκε από πέρυσι σε εφαρμογή, απέφερε ήδη οικονομίες περίπου 1,3 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, στελέχη της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου δεν αναμένεται να επηρεάσει τη διαδικασία πώλησης του Αστέρα που βρίσκεται σε εξέλιξη και πως η Β΄ φάση του διαγωνισμού, με τους 13 ενδιαφερόμενους, θα έχει ολοκληρωθεί ως τις 15 Νοεμβρίου.

Πολύ σύντομα οι υποψήφιοι επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση στο data room (αίθουσα πληροφοριών) που ετοιμάζεται, προκειμένου να εξετάσουν τις προοπτικές της επένδυσης και να μπουν στη διαδικασία των τελικών προσφορών.

Μέχρι τότε, η επιχείρηση του Αστέρα, θα λειτουργεί με κύριο γνώμονα την αύξηση των πελατών και του τζίρου της, προσφέροντας στο κοινό και νέα προϊόντα στους χώρους των ξενοδοχείων και κυρίως στην πλαζ, που πέρυσι δέχτηκε συνολικά 123.000 επισκέπτες.

Ειδικότερα, όσον αφορά την παραλία του Αστέρα, φέτος ξεκίνησε ήδη να υποδέχεται τους λουόμενους με μειωμένες τιμές εισόδου κατά 10% (13 ευρώ κοστίζει το εισιτήριο τις καθημερινές και 23 ευρώ το Σαββατοκύριακο) και με περισσότερες υπηρεσίες.

Σε αυτές συγκαταλέγονται οι ξαπλώστρες για μη καπνιστές, η υπηρεσία service ανά ξαπλώστρα με button για παραγγελίες από το μπαρ, πέντε καινούργια καταστήματα, δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Ιντερνετ (μέσω Wi Fi), καθώς και δωρεάν θερινό σινεμά μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Την ίδια στιγμή, ξεκίνησαν και τα έργα προϋπολογισμού περίπου 3 εκατ. ευρώ για την πλήρη αναβάθμιση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν σε βάθος τριετίας.