O Ρίτσαρντ Τόμας Γκούιν εμφανίστηκε… αγριεμένος στο ντεμπούτο του στον Παναθηναϊκό και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξοργισμένος από την εικόνα του ΟΑΚΑ.

Ο Αμερικανός που μετράει λίγες ώρες στην Αθήνα, όπως και ο Ραμέλ Κέρι που έκανε την πρώτη εντός έδρας εμφάνιση του, ήταν τα κεντρικά πρόσωπο στο τυπικής διαδικασίας πρώτο προημιτελικό αγώνα του ΠΑΟ με τον Ίκαρο. Οι φιλοξενούμενοι εκτός του ότι δεν έχουν το βάθος της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη, όμως εκτός αυτού δεν είχαν τη διάθεση και την ενέργεια για να φανούν ανταγωνιστικοί απέναντι στους κυπελλούχους Ελλάδας που έκαναν περίπατο (88-57).

Ο Πεδουλάκης φρόντισε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον νεοφερμένο Γκουίν, που ήταν εντυπωσιακός στις πρώτες του προσπάθειες, αφού στα τέσσερα λεπτά που πάτησε το παρκέ για την πρώτη περίοδο πρόλαβε να σημειώσει 7π με 2/2δ και 1/2τρ, με το εύστοχο τρίποντο να είναι από τα 9 μέτρα στη λήξη του 10λεπτου. Γενικώς ο Αμερικανός, έβγαλε ενέργεια, διάθεση και κίνητρο να πείσει πως μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δικαίως ποντάρει πάνω του. Σημείωσε 12π (3/5δ, 2/4τρ) κατέβασε έξι ριμπάουντ και υπέπεσε σε δύο λάθη, δείχνοντας στην πράξη όσα προηγούνταν του ονόματος του.

Επιβεβαίωσε δηλαδή πως έχει έφεση στο σουτ από τα 6μ75, είναι δυνατός στην άμυνα αλλά δεν συνηθίζει να ποστάρει στην επίθεση. Στα ταχύρυθμα μαθήματα που του κάνει ο Αργύρης Πεδουλάκης, θα επιδιώξει να τον πείσει να αυξήσει τις προσπάθειες του στο low-post και κυρίως να δουλέψει το pick’n’roll τόσο ως προς την αντιμετώπιση του, όσο και στην εφαρμογή του. Από την άλλη ο Ραμέλ Κέρι, έδειξε για άλλη μια φορά πως αν ο ΠΑΟ είχε κατορθώσει να τον αποκτήσει νωρίτερα, αντί του παρορμητικού Μάρκους Μπανκς, πιθανότατα να είχε καλύτερη τύχη στην Euroleague και σίγουρα πιο καλή αγωνιστική εικόνα.

Ο Κέρι έχει την ικανότητα στο σκοράρισμα, διαθέτει σουτ μετά το pick’n’roll (που είναι σημαντικό προσόν) αλλά μπορεί και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Ύστερα από τρία ματς, με το σημερινό στο ΟΑΚΑ, ο Αμερικανός γκαρντ έχει 48 πόντους (16 μ.ο), με 8/12 τρίποντα (66%), 12/15 δίποντα (80%) και 6 ασίστ (2 μ.ο). Δεν το λες κι άσχημα…

Αντιθέτως άσχημη ήταν η εικόνα του ΟΑΚΑ στις εξέδρες. Οι πόρτες του γηπέδου άνοιξαν ύστερα από δύο μήνες, αλλά μόλις 1.000 άτομα τις πέρασαν, γεγονός που προκάλεσε την οργή του κ.Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έκανε μάλιστα σχετική δήλωση, εκφράζοντας την απογοήτευση του για τη μικρή προσέλευση:

«Η εικόνα που εμφάνισε το γήπεδο σήμερα δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Που ήσασταν όλοι εσείς που με χίλιους δύο τρόπους, βρεθήκατε στο ΟΑΚΑ και στηρίξατε την ομάδα στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Πώς γίνεται 30.000 οπαδοί που σπάγατε πόρτες και κάνατε τα αδύνατα δυνατά για να μπείτε στο γήπεδο ακόμα και χωρίς εισιτήριο, με αποτέλεσμα τη βαρύτατη τιμωρία της ομάδας μας να εξαφανίζεστε από τα παιχνίδια πρωταθλήματος; Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το σημερινό γεγονός και μαζί μια ελπίδα, αυτή να ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έδωσε αγώνα στο ΟΑΚΑ μπροστά σε συγγενείς και φίλους. Αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα σας έχει ανάγκη σε όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο στα Play Offs της Euroleague και τους τελικούς της Α1. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς που απέδειξαν σήμερα ότι είναι πάντα δίπλα μας. Αυτούς τους λίγους, αλλά πιστούς Παναθηναϊκούς που βρέθηκαν κοντά στην ομάδα μας»

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 49-36, 65-45, 88-57

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Κάρι 11(1), Ματσιούλις 8(2), Ούκιτς 8(2), Λάσμε 10, Διαμαντίδης 9(3), Γκιστ 17(3), Γκουίν 12(2), Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 3(1), Σκορδίλης.

Ίκαρος (Καλαφατάκης): Στρναντ 3(1), ΜακΝάιτ, Βρκιτς 7(1), Καρακωνσταντάκης, Φαγιέ 5(1), Γκίμπσον 8(2), Γιαννακίδης 17(5), Αγαδάκος, Μήτσιαλος, Σίμτσακ 8, Αλάμπι 9, Θεολογίτης

***Επόμενος αγώνας των δύο ομάδων στον best of 3 προημιτελικό της Α1, την Παρασκευή 22/5 στο γήπεδο του Εσπέρου (17.00 ΕΤ1).