Εντονη αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε με αφορμή βίντεο που δείχνει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατά τις επαφές του στην Κροατία, να χειροκροτά τον σλοβένο φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ όταν εκείνος δήλωσε πως «όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν από εμένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ στη Σιβηρία».

Το γεγονός προκάλεσε πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ των δύο κομμάτων.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, η αποκάλυψη αυτή προκαλεί «ανατριχίλα και αποτροπιασμό».

«Η περίφημη φράση εκστομίστηκε από τον προνομιακό συνομιλητή του κ. Τσίπρα, Σλαβόι Ζίζεκ, σε κοινή τους εμφάνιση στην Κροατία, με τον κ. Τσίπρα να χειροκροτά τις αθλιότητες του κ. Ζίζεκ και τις απειλές του προς τους Ελληνες πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΔ καλεί τον κ. Τσίπρα, να απαντήσει γιατί αποδέχτηκε δημοσίως την αθλιότητα Ζίζεκ, γιατί το κόμμα του διένειμε δελτίο Τύπου που τον εκθείαζε και ποιους ακριβώς Έλληνες που δεν θα τον ψηφίσουν, ονειρεύεται παρέα με τους φίλους του, να στείλει σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.

«Για να γνωρίζουν οι νεώτεροι, τα Γκουλάγκ ήταν στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας στην πρώην ΕΣΣΔ, όπου εξορίζονταν οι πάσης φύσεως αντιφρονούντες πολιτικοί κρατούμενοι, ύποπτοι κ.λπ. Τα στρατόπεδα της Γκουλάγκ έγιναν διαβόητα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που κρατούνταν στις φυλακές αυτές εξαφανίζονταν και έχαναν κάθε επαφή με τις οικογένειές τους, βασανίζονταν και έμεναν φυλακισμένοι σε φρικώδεις συνθήκες διαβίωσης για χρόνια, συχνά χωρίς καν νόμιμες δικαστικές διαδικασίες.

Να σημειωθεί ότι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταναγκαστικής εργασίας “Γκουλάγκ” δολοφονήθηκαν εκατομμύρια αντιφρονούντων πολιτών, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες πολίτες, ελληνικής καταγωγής», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Καταλήγει, δε σημειώνοντας «δυστυχώς, ο όψιμος ανταγωνισμός των δύο άκρων στη χώρα μας, οδηγεί τον κ. Τσίπρα σε αποδοχή φρικωδών, εμφυλιοπολεμικών, ρατσιστικών παραληρημάτων και απειλών προς τους Ελληνες πολίτες!».

Η απάντηση και η ανταπάντηση

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Τελικά, η βλακεία και η γελοιότητα δεν έχουν κανένα όριο στην περίπτωση της ΝΔ».

Στη συνέχεια, η Νέα Δημοκρατία, με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, ανταπάντησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «με τη στάση του που όχι μόνο δεν αποδοκίμασε, αλλά αντιθέτως χειροκρότησε την αθλιότητα Ζίζεκ, είναι επικίνδυνη, ανιστόρητη και απάνθρωπη.

»Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας απέναντι στις μεθόδους του ενός άκρου, αντιπαραθέτει για μια ακόμη φορά τις σταλινικές πρακτικές, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η θέση του άλλου άκρου, όπου βρίσκεται, είναι η μόνη που μπορεί να υπερασπιστεί.

»Αντί για ύβρεις και αμηχανία, περιμένουμε σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση για τις αθλιότητες Ζίζεκ και την προκλητική στάση Τσίπρα. Όπως περιμένουμε και την τοποθέτηση από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, για αυτές τις συμπεριφορές».