Το κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, δημιουργεί οικογενειακές ιστορίες και κάνει τις μαμάδες να αγωνιούν !

Λίγους μήνες μετά την μητέρα του Βαγγέλη και του Αντώνη Μάντζαρη που είχε τη δική της αγωνία για την κόντρα των γιών της στον αγώνα Περιστερίου-Ολυμπιακού, η κα Γεωργία Παπαντωνίου την Κυριακή το απόγευμα (17.00 – ΕΤ1) θα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

Δυστυχώς η Α1, δεν χωράει πλέον όλη την οικογένεια και είτε ο σύζυγός της Αντρέας (που είναι χρόνια γενικός διευθυντής στον Ηλυσιακό) είτε ο πολυαγαπημένος της γιός Νώντας, που είναι από τους κορυφαίους Ελληνες του Περιστερίου, θα πιεί το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού.

Περιστέρι-Ηλυσιακός στο άδειο (λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων) κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» θα δώσουν την τελευταία τους μάχη στην προσπάθειά τους για παραμονή στην Α1 μπάσκετ με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο νίκη και μάλιστα με 4 πόντους διαφορά για να ολοκληρώσουν μια χρονιά θαυμάτων. Ο Ηλυσιακός σώζεται ακόμα και με ήττα μέχρι 3 πόντους και ο Αντρέας Παπαντωνίου εξομολογείται στα ΝΕΑ:

«Θέλω ο γιός μου να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι γιατι τον αγαπώ και τον θαυμάζω, αλλά εμείς να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία. Δεν θα είναι εύκολο και για τους δυο μας και όλη την εβδομάδα, αποφεύγουμε να συζητήσουμε το παραμικρό για μπάσκετ και φυσικά για το μεταξύ μας αγώνα.

Ξέρετε κάποιοι στα Ιλίσια με έπιασαν και μου είπαν να πιάσω το γιό μου και να του μιλήσω και τους απάντησα: «Αν το κάνω θα με…βρίσει. Είναι πολύ ευθύς άνθρωπος και δεν θα τολμούσα ποτέ ούτε να σκεφτώ να του πω κάτι» λέει ο Αντρέας Παπαντωνίου που δεν κρύβει ότι έχει λίγο άγχος, αλλά: «Όχι και σαν την Γεωργία. Η γυναίκα μου έχει το περισσότερο διότι ξέρει ότι το βράδυ της Κυριακής θα έχει στο σπίτι ένα πρόσωπο θλιμμένο, τον χαμένο αυτού του αγώνα. Όμως ο γιός μου έχει όλο το μέλλον μπροστά του και το σθένος να το ξεπεράσει πιο εύκολα» προδιαθέτει ο πατέρας, Αντώνης, που είχε κάνει καριέρα και ως παίκτης σε Εσπερο, Ηλυσιακό αλλά και Παναθηναϊκό όπου κατέκτησε 11 τρόπαια (9 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα)!

«Αυτό ακριβώς ο πατέρας μου έχει πάρει πολλά κύπελλα και κυρίως έχει δείξει την αξία του μέσα στα γήπεδα. Έχει κάνει την πορεία του, συνεπώς δεν θα στενοχωρηθώ καθόλου αν υποβιβαστεί η ομάδα του. Ο ίδιος ξέρω ότι είναι λίγο προβληματισμένος, αλλά εγώ καθόλου. Άλλωστε για 40 λεπτά, δεν θα τον δώ καν σαν πατέρα μου, αλλά ως αντίπαλο !» λέει στα «ΝΕΑ» με αγωνιστικό θράσος ο νεαρός άσος του Περιστερίου και παραδέχεται ότι έχει ήδη…τουμπάρει την μάνα του.

«Δεν χρειαζόταν να κάνω πολλά, ήταν από την αρχή με το μέρος μου και ξέρω ότι εμένα θα υποστηρίζει» προσθέτει ο Νώντας που έχει πάρει αρχές από τον πατέρα του, αλλά και την μαχητικότητα και το πείσμα του στο γήπεδο. Φυσικά και σέβεται τις…δέκα εντολές και το «Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου», αλλά…

«Μα τους τιμώ και τους σέβομαι απόλυτα κάθε μέρα, αλλά για 40 λεπτά την Κυριακή δεν βλέπω απέναντί μου τον πατέρα μου αλλά έναν αντίπαλο που θα προσπαθήσω να τον νικήσω.

»Μετά το ντους στα αποδυτήρια, ο σεβασμός μου θα είναι και πάλι απεριόριστος στο πρόσωπό του» μας λέει ο Νώντας Παπαντωνίου με τον οποίο μιλήσαμε λίγο πριν τον εξ’ αναβολής αγώνα του Ηλυσιακού με τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και εκεί ο άσος του Περιστερίου είχε εκφραστεί και πάλι ειλικρινά: «Είμαι βέβαιος πως ο Ολυμπιακός θα κάνει το καθήκον του για να μας αφήσει να λύσουμε τις διαφορές οι δυό μας, χωρίς μεσολαβητές».

Όσο για το αν πρώτα θα φιλήσει τον πατέρα του στο γήπεδο και μετά θα τον…εκτελέσει μπασκετικά όπως κάνουν οι μαφιόζοι, ο Νώντας γελάει και καταλήγει: «Όχι, απλά θα τον κερδίσω. Έτσι ελπίζω τουλάχιστον».

Στο σπίτι οι δύο άνδρες αποφεύγουν να πιάσουν καν κουβέντα για το μπάσκετ τις τελευταίες μέρες, με εξαίρεση λίγο την πορεία του Ολυμπιακού ως την κορυφή της Ευρώπης. Την Κυριακή το βράδυ ένας εκ των δύο θα χαμογελά και θα παρηγορεί τον άλλον σε ένα άτυπο μπασκετικό: «Κράμερ εναντίον Κράμερ»