Με βόλτα και καφέ στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου χαλάρωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού πριν από τον μεγάλο τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Το στοιχείο του νερού έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο στα τρόπαια που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα.

Στη Ρώμη το 1997 την ημέρα του τελικού, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είχε πάρει τους παίκτες του και τους πήγε βόλτα στην παραλία της Οστρια, όπου πέταγαν βοτσαλάκι στο νερό, χαλαρώνοντας ιδανικά λίγες ώρες πριν σαρώσουν την Μπαρτσελόνα στο αξέχαστο τελικού του «Παλαέουρ» με 73-58 και το απίθανο σόου του Ντέιβιντ Ρίβερς.

Πέρυσι και πάλι ο Ιβκοβιτς, διάλεξε να πάνε με τους παίκτες μια κρουαζιέρα στον Βόσπορο, όπου ο Γιώργος Πρίντεζης δοκίμασε και το ψάρεμα με καλάμι (χωρίς…δόλωμα περισσότερο για τις ανάγκες της αναμνηστικής φωτογραφίας).

Λίγες ώρες αργότερα με ένα άλλο τρόπο ψαρέματος, το «πεταχτάρι» όπως ονομάζει αυτό το περίεργο σούτ που κάνει, έδωσε στον Ολυμπιακό το τρόπαιο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (62-61) με το καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στο Λονδίνο προτίμησε το γνωστό πάρκο της βρετανικής πρωτεύουσας, το Χάιντ Παρκ, όπου οι παίκτες έκαναν τη βόλτα τους και απόλαυσαν τον όμορφο καιρό (θύμιζε Ελλάδα ο καιρός το πρωί του τελικού) πίνοντας τον καφέ τους τον οποίο τους τον σέρβιρε ο Κώστας Παπανικολάου.

Αν είχαν λίγο παραπάνω χρόνο ίσως να είχαν ταϊσει τα συμπαθέστατα σκιουράκια που βρίσκονται σε αυτό το αχανές πάρκο.

Στο κέντρο του πάρκου, υπάρχει μια μεγάλη τεχνητή λίμνη (το νερό που λέγαμε παραπάνω) στο οποίο κάνουν τη βόλτα τους οι πάπιες αλλά και άλλα υδρόβια πουλιά. Εκεί πέρυσι το καλοκαίρι συγκλόνισε με την προσπάθειά του ο Σπύρος Γιαννιώτης, χάνοντας στο φινάλε και στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο (τερμάτισε 4ος) στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας των 10 χιλιομέτρων.