Ο κόσμος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ευχαρίστησε τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον για τις στιγμές που χάρισε η ομάδα τα 26 ½ χρόνια που ήταν στο Ολντ Τράφορντ. Ο 71χρονος τεχνικός εμφανίστηκε ψύχραιμος πριν από το τελευταίο ματς στο Ολντ Τράφορντ, όταν πέρασε από τον διάδρομο που είχαν σχηματίσει οι παίκτες της Γιουνάιτεντ και της Σουόνσι για να πάει προς τον πάγκο.

Ωστόσο βούρκωσε στο τέλος, όταν πήρε το μικρόφωνο για να αποχαιρετήσει τον κόσμο.

Το χειροκρότημα στον Φέργκιουσον ήταν, χωρίς αμφιβολία, αντάξιο της τεράστιας προσφοράς του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Σε ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις», «σερ Αλεξ, απλώς απίθανος», «σερ Αλεξ, αθάνατος», ήταν μερικές από τις αφιερώσεις των οπαδών της ομάδας.

Ο Αλεξ Φέργκιουσον δεν κουράστηκε πριν από το ματς να χαιρετά τον κόσμο και να υπογράφει αυτόγραφα. «Ηταν από τις πιο υπέροχες εμπειρίες της ζωής μου», είπε και τους ευχαρίστησε για τη στήριξη που του παρείχαν τόσα χρόνια, ενώ ζήτησε να στηρίξουν και τον νέο προπονητή της ομάδας, τον Ντέιβιντ Μόγιες.

Μίλησε επίσης για τον Πολ Σκόουλς που ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ενεργό δράση και ξεκαθάρισε τη νέα σχέση του με την ομάδα:

«Η απόσυρσή μου δεν σημαίνει και το τέλος της σχέσης μου με τον σύλλογο. Θα την παρακολουθώ για διασκέδαση και δεν θα στενοχωριέμαι. Είμαι πραγματικά πολύ τυχερός που είχα τη δυνατότητα να δουλέψω στη Γιουνάιτεντ. Συνεργάστηκα με κάποιους από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο».

Απευθυνόμενος προς τους παίκτες είπε πως θα πρέπει να μην ξεχνούν ποια φανέλα φορούν και να ανταποκρίνονται πάντα στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις του συλλόγου.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένειά του και είπε πως στο γήπεδο ήταν και τα ένδεκα εγγόνια του. Ακολούθησε η απονομή του τροπαίου για την κατάκτηση του 20ού πρωταθλήματος, κατά την οποία ο Φέργκιουσον πανηγύριζε σαν μικρό παιδί.

Ο σκωτσέζος τεχνικός είπε, στο Sky Sports, ότι πήρε την απόφασή του τα Χριστούγεννα: «Αλλαξαν τα πράγματα όταν πέθανε η αδελφή της συζύγου μου. Εχει μείνει μόνη και της χρωστάω χρόνο. Ηθελα βέβαια να φύγω νικητής. Δεν μπορούσα να το κρατήσω κρυφό και το είπα στα παιδιά μου τον Μάρτιο»». Ο Φέργκιουσον μίλησε για τη σύζυγό του, Κάθι, επισημαίνοντας πόσο σημαντική ήταν η βοήθειά της: «Θυσιάστηκε για εμένα. Εδώ και 47 χρόνια ήταν αρχηγός της οικογένειας, μεγάλωσε τρία παιδιά. Της χρωστάω πολλά».

Επίσης επιβεβαίωσε ότι ο Γουέιν Ρούνι εξέφρασε την επιθυμία να φύγει από τη Γιουνάιτεντ. «Η ομάδα δεν σκοπεύει να τον παραχωρήσει, δεν ξέρω τι θα γίνει. Αλλωστε το θέμα δεν είναι πλέον δικό μου», δήλωσε ο Φέργκιουσον, ο οποίος άφησε εκτός ομάδας τον Ρούνι στο χθεσινό ματς με τη Σουόνσι. Κατά τη διάρκεια της απονομής πάντως ακούστηκαν αποδοκιμασίες εις βάρος του, όταν παραλάμβανε το μετάλλιό του.

Τα αποτελέσματα στα ματς της 37ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ: Εβερτον – Γουέστ Χαμ 2-0, Φούλαμ – Λίβερπουλ 1-3, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σουόνσι 2-1, Νόριτς – Γουέστ Μπρομ 4-0, ΚΠΡ – Νιούκαστλ 1-2, Στόουκ – Τότεναμ 1-2, Σάντερλαντ – Σαουθάμπτον 1-1, Αστον Βίλα – Τσέλσι 1-2.

Βαθμολογία (37 αγ.): Γιουνάιτεντ 88, Σίτι (36 αγ.) 75, Τσέλσι 72, Τότεναμ 69, Αρσεναλ (36 αγ.) 67.