«Οι παίκτες μου ξέρουν πώς να διαχειριστούν έναν τελικό και θεωρώ πως θα μπούμε σε αυτόν με σωστή νοοτροπία αφού έχουμε το μυαλό μέσα στο κεφάλι μας», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ήρεμος και απόλυτα συνειδητοποιημένος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου του τελικού, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, έχοντας σε λίγα εκατοστά απόσταση το βαρύτιμο τρόπαιο που θα (ξανά) διεκδικήσει η ομάδα του την Κυριακή το βράδυ κόντρα στον θρύλο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και πολυνίκη της διοργάνωσης με 8 κύπελλα Πρωταθλητριών, Ρεάλ Μαδρίτης.

«Aντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο κλαμπ, με τις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Εκτός από τίτλους, έχει ταχύτητα και έφεση στα ριμπάουντ, συνεπώς θα πρέπει να προετοιμαστούμε με ένα διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τον ημιτελικό και σημαντική θα είναι η πνευματική και σωματική προετοιμασία. Είμαι σίγουρος πως θα γίνει μεγάλο παιχνίδι, νιώθω πως και οι δύο ομάδες έχουν ενθουσιασμό και μεγάλο κίνητρο και μένει να δούμε ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός, που ξέρει πως δεν μπορεί να εμποδίσει τους παίκτες του να χαζέψουν τους τίτλους των ελληνικών εφημερίδων.

«Στην εποχή της τεχνολογίας δεν μπορείς να το κάνεις αυτό και ξέρουν καλά οι παίκτες τι γίνεται στη χώρα μας όπου λείπει η μετριοπάθεια. Υπάρχει ή μεγάλος ενθουσιασμός ή τρομερή απογοήτευση αφού έτσι είμαστε οι Μεσόγειοι και ειδικότερα εμείς οι Έλληνες. Οι παίκτες μου όμως είναι καλοί δέκτες και προετοιμάζονται πνευματικά σωστά» συνέχισε ο κόουτς των Πρωταθλητών Ευρώπης που περιμένει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του ημιτελικού.

«Οι τρεις γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης (Γιουλ, Φερνάντεθ, Ροντρίγκεζ) είναι εξαιρετικοί, αλλά δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο σε έναν παίκτη. Είδατε τι παιχνίδι έκαναν κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ρέγιες και ο Μίροτιτς. Οπότε εμείς με ομαδική δουλειά θα προσπαθήσουμε και πάλι να προχωρήσουμε. Άλλωστε και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ είχαμε ένα αμυντικό πλάνο που δεν περιελάμβανε μόνο τον Τεόντοσιτς, αλλά και τους Γουίμς, Κριάπα και Κρσιτς. Περιορίσαμε τον Τεόντοσιτς, αλλά κάναμε καλή ομαδική δουλειά και στους άλλους.

Έχουμε δύο μίτινγκ με τους παίκτες σήμερα για να τους δείξουμε εικόνα από τους αγώνες της Ρεάλ. Σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν εκπλήξεις και παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε παίξει μέσα στη σεζόν μεταξύ μας, ξέρει καλά η μια ομάδα την άλλη» επεσήμανε ο Έλληνας τεχνικός που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το πρωί του τελικού να πάει μια βόλτα με τους παίκτες του στο Λονδίνο, όπως ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τους είχε πάει πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη μια μινι κρουαζιέρα στο Βόσπορο και το 1997 στη Ρώμη, βόλτα στην παραλία.

«Του κόουτς του άρεσαν προφανώς οι βόλτες στη θάλασσα, αλλά εμείς ίσως περπατήσουμε λίγο. Τώρα μας ενδιαφέρει η τελευταία προπόνηση και αύριο το πρωί θα δούμε τι μπορούμε να προγραμματίσουμε για τα παιδιά».

Γιώργος Πρίντεζης: «Παίζουμε με καλύτερο αντίπαλο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής πέρυσι στην Πόλη, Γιώργος Πρίντεζης ήταν και πάλι στη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό όπως και πριν από ένα χρόνο και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του: «Είναι σημαντικό για εμάς, αφού έχουμε μπροστά μας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Δεν είναι εύκολο στην καριέρα ενός αθλητή να διεκδικεί δύο συνεχόμενες χρονιές έναν τέτοιο τίτλο.

Σίγουρα ως αουτσάιντερ θα πρέπει να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας αλλά θεωρώ ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με καλύτερο υλικό από την χθεσινή μας αντίπαλο» τόνισε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ρίχνοντας και κλεφτές ματιές προς το βαρύτιμο τρόπαιο που ήταν δίπλα του, ενώ παράλληλα αποκάλυψε τι θέλει ο ίδιος να κρατήσει από τον ημιτελικό εν’ όψει της μεγάλης πρόκλησης:«Όλοι ξέρουμε πως η αποφασιστικότητα, η άμυνα και η ενέργεια είναι τα κλειδιά. Ακόμα και πριν τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ γνωρίζαμε ότι αν είχαμε καλή παρουσία στην άμυνα και τα ριμπάουντ θα είχαμε σημαντικές πιθανότητες για νίκη. Συνεπώς αυτό είναι το στοιχείο που κρατάω, την άμυνα και τα ριμπάουντ από όπου και προκύπτουν πολλά καλά στοιχεία της ομάδας μας, όπως το τρέξιμο στο ανοιχτό γήπεδο».

Πάμπλο Λάσο: «Απέδειξαν πώς ο περσινός τους θρίαμβος δεν έγινε από τύχη»

Με μεγάλο σεβασμό προς τον αντίπαλο τεχνικό αλλά και ομάδα μίλησε ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης Πάμπλο Λάσο, που ήταν παίκτης της το 1996 όταν στο φάιναλ φορ του Παρισιού είχε αποκλειστεί στον ημιτελικό από την Μπαρτσελόνα παρά τη μεγάλη διαφορά που είχαν στο ημίχρονο. Τώρα καλείται ως προπονητής να την οδηγήσει στο 9ο κύπελλο Πρωταθλητριών ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ της ποδοσφαιρικής ομάδας του συλλόγου.

«Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Απέδειξαν ότι δεν ήταν έκπληξη ο περσινός τους άθλος. Έχουν καλό προπονητή, πολύ καλή ομάδα και εάν θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο θα πρέπει να κάνουμε εξαιρετικό παιχνίδι.

Το καλό είναι πως έχουμε μεγάλο ενθουσιασμό για αύριο και ελπίζω να είναι η καλύτερη στιγμή μας στη σεζόν και να πάρουμε τον τίτλο. Σε μια κόντρα δύο ομάδων με τόσο πλούσια ροστερ δεν μπορείς να πεις ότι θα υπερτερήσει κάποιος παίκτης και είναι περισσότερο αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς» είπε ο Ισπανός τεχνικός ενώ δίπλα του ένα από τα μεγάλα αστέρια της Ρεάλ Μαδρίτης ο Φελίπε Ρέγιες, πρόσθεσε:«Πρόκειται για έναν μεγάλο τελικό απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Δεν υπάρχει φαβορί και δεν θα είναι εύκολο για εμάς, σε έναν αμφίρροπο αγώνα. Ελπίζω όμως να έχουμε τη σωστή ψυχολογία και να σηκώσουμε το τρόπαιο». Μπορεί να μην έχουμε παίξει οι παίκτες της Ρεάλ τελικό Ευρωλίγκας, αλλά σε εθνικό επίπεδο έχουμε πολλούς τελικούς και μεγάλη εμπειρία. Θα πρέπει να διαχειριστούμε τα νεύρα και την πίεσή μας».