Ενας 59χρονος Ελληνας συνελήφθη ενώ ένας 31χρονος αναζητείται, για την τραγωδία με τρεις λαθρομετανάστες η οποία είχε διαδραμματιστεί πέρσι τον χειμώνα στην Εγνατία Οδό στο δρόμο προς την Ηγουμενίτσα.

Οι τρεις παράνομοι μετανάστες είχαν βρει το θάνατο από ασφυξία μέσα στο φορτηγό κατά την μεταφορά τους . Οι δυο δράστες μόλις το αντιλήφθηκαν εγκατέλειψαν τις σορούς στο δρόμο.

Το τραγικό περιστατικό είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2012. Οι δύο δράστες το είχαν παραλάβει τους τρεις Αφγανούς από την περιοχή των Τρικάλων και τους έκρυψαν μέσα στο Ι.Χ. φορτηγό τους, που ήταν φορτωμένο με βαμβακόσπορο, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στην Ιταλία, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι μετανάστες πέθαναν από ασφυξία και όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν το θάνατό τους, εξήλθαν από την Εγνατία Οδό και μετέβησαν στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, όπου και εγκατέλειψαν τις τρεις σορούς.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν επτά μέρες αργότερα από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος ειδοποίησε τις αστυνομικές Αρχές.

Μετά από έρευνες, που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκε η υπόθεση και προέκυψε η εμπλοκή δυο δραστών, τα στοιχεία των οποίων εξακριβώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν.

Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Κάτω Λεχώνια Μαγνησίας, με ένταλμα σύλληψης της κας ανακρίτριας Θεσπρωτίας ενώ αναζητείται ο δεύτερος δράστης , σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.